Jak to jest czy jesli w samochodzie po wypadku zostala uznana szkoda calkowita musze miec na niego caly czas OC nawet jesli chce zostawuic go sobei na czesci

Moderator: Moderator

po przeczytaniu pisma okazalo sie ze nie uwzglednili mojego ojca w ubezpieczeniu tylko mnie po telefonach do nich kazali przeslac papiery jeszcze raz wszystkie zostaly wyslane jak trzeba po czasie przyszlo jak sie okazuje cena ta sama wogole wszystko to samo roznila sie tylko data, sprawa jest w nadal w toku... Takze uwazajcie na MTU robia straszne problemydeviljacool napisał(a):ja mam taki problem kupiłem auto 2012/04/07 nie wypowiedziałem umowy oc z mtu , oc tego auta jest na gościa i jest od 02/23/2012 do 02/22/2013 to dlaczego teraz mtu po minieciu tych 30 dni przysyła mi oc do zapłaty na kwote 872 zł od 2012/04/07 do 2013/02/22

K@mil napisał(a):KooxPL, jesli nie oddales auta do kasacji i nie masz na to papierów musisz mieć ciągłość ubezpieczenia OC... Nie ma tak ze teraz stoi u ciebie w garazu robity, bez OC.
Jesli nie byles na kasacji na zlomie to ciągłość OC musi być... nie ma innej opcji.
Co do rezygnacji z OC od LUTEGO 2012 roku jest nowy przepis,
"Właściciele samochodów mogą rozwiązać umowę ubezpieczenia OC, która została automatycznie przedłużona".
*(kiedys zeby wypowiedziec sie z OC musialeś chociaż dzien przed koncem OC, napisać oświadczenie ze rezygnujesz z tej firmy) -ale juz tego nie ma
Tutaj masz to oparte informacja
http://automotiveblog.pl/2011/12/29/ube ... wego-roku/
[ Dodano: 2012-06-05, 16:06 ]deviljacool napisał(a):ja mam taki problem kupiłem auto 2012/04/07 nie wypowiedziałem umowy oc z mtu , oc tego auta jest na gościa i jest od 02/23/2012 do 02/22/2013 to dlaczego teraz mtu po minieciu tych 30 dni przysyła mi oc do zapłaty na kwote 872 zł od 2012/04/07 do 2013/02/22
Masz w umowie kupna-sprzedazy taki dopisek ze "KUPUJACY rezygnujesz z Ubezpieczenia OC po 30 dniach" ?
Jak masz to stary właściciel po tych 30 dniach moze starać sie o zwrot pieniażków za zaplacone OC... i wtedy Ty automatycznie musisz wykupić sobie nowe OC...
Jesli nie masz takiego dopisku, to musisz isc to wyjaśnić. Powiedz ze stary właściciel zostawił Ci, OC na caly okres i wtedy zrobisz tylko aneks do umowy.
Właśnie mi przysłali formularz do zapłaty bo w listopadzie kończy mi sie ubezpieczenie... Golfika mam na siebie i wspolwlasciciela mojego ojca (max. znizki). No i u mnie znizka za wiek i posiadanie prawka przez ledwo roczek. I wyszlo im 680 zl

Napisałem do nich maila z zapytaniem o tą kwotę itp. Wysłałem numer polisy i wsio pięknie. Po 4 dniach raczyli mi odpisać i koleś napisał mi żebym mu podał pesel imię i nazwisko w celu weryfikacji moich danych. Nie no z krzesła spadłem...
Więc spora różnica
Tak że już wiem na 100% że bliżej końca terminu ubezpieczenia składam im wypowiedzenie i przenoszę się do PZU 
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości