Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kupno rozbitego golfa na części
Witam. Chcę Kupić rozbitego z tył golfa 3 1.8 LPG lecz jest on dość mocno bity bo aż dach się zgiął. Ja chcę to auto na części, swap silnika, swap klimy i el szyb no i wiadomo że maska, przednie błotniki itd się przydadzą więc chcę go wywieźć na wieś do garaży i niech sobie stoi ale jak go wyrejestrować? żebym nie musiał go opłacać itd. Wyrejestrować się chyba nie da bo w wydziale komunikacji muszę pokazać papier że auto zostało zezłomowane tak? Pomocy, jest to dla mnie ważne.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
niestety wyrejestrować samochód tak żeby był dla ciebie na części się nie da
Musisz zrobić to na lewo czyli znaleźć pijaczka i niby sprzedać tego 1.8 jemu dajesz mu na flachę i samochód na graty masz załatwione a ty nie musisz się papierami przejmować bo wszystko ciąży na tym pijaku . Twoim zadaniem jest tylko to żeby zanieść umowę kupna sprzedaży do wydziału komunikacji że niby go sprzedałeś , oczywiście papierów pijaczkowi nie dajesz bierzesz tylko podpis i heja . Nie jest to legalna opcja ale niestety innej w naszym pięknym kraju nie ma innej możliwości
Musisz zrobić to na lewo czyli znaleźć pijaczka i niby sprzedać tego 1.8 jemu dajesz mu na flachę i samochód na graty masz załatwione a ty nie musisz się papierami przejmować bo wszystko ciąży na tym pijaku . Twoim zadaniem jest tylko to żeby zanieść umowę kupna sprzedaży do wydziału komunikacji że niby go sprzedałeś , oczywiście papierów pijaczkowi nie dajesz bierzesz tylko podpis i heja . Nie jest to legalna opcja ale niestety innej w naszym pięknym kraju nie ma innej możliwości-

Pozor - Members
Pozor w naszym kraju sie wszystko da rade zrobic
wystarczy wiedziec gdzie szukac
polecam podjechac na stacje gdzie demontuja pojazdy taki szroto zlom i oni sprzedaja "taka usluge zlomowania"
koszt u mnie w okolicy za vento to 250 zl dajesz im dowod itp mozesz tez wyciac numery z nadwozia i im dac i git
wychodzi ze kupili auto od Ciebie i idziesz do ubezpieczalni i wypowiadasz OC i auto duch gotowe
wystarczy wiedziec gdzie szukac
polecam podjechac na stacje gdzie demontuja pojazdy taki szroto zlom i oni sprzedaja "taka usluge zlomowania"
koszt u mnie w okolicy za vento to 250 zl dajesz im dowod itp mozesz tez wyciac numery z nadwozia i im dac i git
wychodzi ze kupili auto od Ciebie i idziesz do ubezpieczalni i wypowiadasz OC i auto duch gotoweAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jest inna opcja, nie wiem czy wszędzie ale.......
kupujesz takie auto całkiem na legalu, rozbierasz tak zeby została buda na kołach wtedy dzwonisz na auto złom że chcesz auto wyzłomować i albo
-1 zawozisz im to co zostało
-2 oni przyjeżdżają z lawetą i zabierają
w obu przypadkach płacisz coś około 300 zeta za złomowanie niekompletnego auta i dostajesz glejt ze złomu z którym zasuwasz do WK i wyrejestrowujesz całkiem legalnie, a w drugim przypadku płacisz jeszcze za lawetę
już minęły te czasy ze auto musi być na złom oddane kpl ważna jest buda z nr.
nie wiem czy wszędzie tak jest ale w moich rejonach tak się robi, musisz dopytać u siebie.
kupujesz takie auto całkiem na legalu, rozbierasz tak zeby została buda na kołach wtedy dzwonisz na auto złom że chcesz auto wyzłomować i albo
-1 zawozisz im to co zostało
-2 oni przyjeżdżają z lawetą i zabierają
w obu przypadkach płacisz coś około 300 zeta za złomowanie niekompletnego auta i dostajesz glejt ze złomu z którym zasuwasz do WK i wyrejestrowujesz całkiem legalnie, a w drugim przypadku płacisz jeszcze za lawetę
już minęły te czasy ze auto musi być na złom oddane kpl ważna jest buda z nr.
nie wiem czy wszędzie tak jest ale w moich rejonach tak się robi, musisz dopytać u siebie.
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
mkkay ale wtedy traci na zlomie cene a buda troszke wazy
ale Twoja wersja tez jest dobrym rozwiazaniem :d
ja zawsze sam zaworze zlom jak troszke nazbieram wszystko zalezy czy jest gdzie trzymac
ale Twoja wersja tez jest dobrym rozwiazaniem :d
ja zawsze sam zaworze zlom jak troszke nazbieram wszystko zalezy czy jest gdzie trzymac
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
czasem lepiej stracić niż spać ze strachem, po prostu nie warto czasem ryzykować,
słupy były dobre kilka lat temu ale dla starego auta warto dupsko nadstawiać?
słupy były dobre kilka lat temu ale dla starego auta warto dupsko nadstawiać?
-

mkkay - Members
HMM tylko co województwo to inne realia ale muszę popytać o i jak mimo to warto spróbować wersji mkkay ale znając moje szroty to tak łatwo nie będzie skończy się na mojej opcji bo u mnie każdy tak robi jeżeli by było tak jak z mkkay to bym wiedział a jestem częstym bywalcem szrotów
-

Pozor - Members
ja wpadłem na pomysł że kupię legalnie to auto, wyciągnę z niego wszystko co potrzebuję i jak zostanie buda bez silnika, klimy, el szyb to zezłomować auto. Co wy na to? Czy taki pomysł przejdzie?
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a czytałeś o czym pisaliśmy cały czas??? o czym ja pisałem??
-

mkkay - Members
więc popytaj pierwsze podzwoń
-

mkkay - Members
musisz się dogadać co i jak
mam znajomego to jeszcze za budę by mi zapłacili , a są inni co za budę rozebraną , niekompletną , chcą dopłaty 
mam znajomego to jeszcze za budę by mi zapłacili , a są inni co za budę rozebraną , niekompletną , chcą dopłaty 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia