Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Najbardziej jest prawdopodobna opcja przedstawiana przez Gesiu gdzie dopłata będzie tak wielka że się aż zgarbisz
JA tam mam znajomości i wolę robić moim sposobem .
JA tam mam znajomości i wolę robić moim sposobem .-

Pozor - Members
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
A gdybym tak kupił tego rozbitka na części legalnie i wypowiedziałbym ubezpieczenie. I niech takie auto sobie stoi, nie bd miało przeglądu i ubezpieczenia. To auto ma stać w szopie na części
Co wy na to? przejdzie coś takiego czy jakaś kara jest za to? Ile "wraków" stoi na ulicach i wszystko chyba jest ok, nie płacą ubezpieczenia i tyle...
Co wy na to? przejdzie coś takiego czy jakaś kara jest za to? Ile "wraków" stoi na ulicach i wszystko chyba jest ok, nie płacą ubezpieczenia i tyle...-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Wszystkie posty w których jest pisane o spisywaniu lewej umowy, podpada pod paragrafy i w najlepszym przypadku opiera się o grzywnę.
Jest to jawne nakłanianie do oszustwa.
Takie posty będą bezwzględnie usuwane dla dobra forum.
Jest to jawne nakłanianie do oszustwa.
Takie posty będą bezwzględnie usuwane dla dobra forum.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Wszystko fajnie , tyle że opisywana tutaj 'usługa złomowania' czyli wycięcie vinu z budy i zawiezienie go wraz z dokumentami auta na złom w celu wkreśleni z ewidencji pojazdów. Jest notabene też nielegalna i jest zwykłym oszustwem. Tak dla jasności.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu napisał(a):Wszystko fajnie , tyle że opisywana tutaj 'usługa złomowania' czyli wycięcie vinu z budy i zawiezienie go wraz z dokumentami auta na złom w celu wkreśleni z ewidencji pojazdów. Jest notabene też nielegalna i jest zwykłym oszustwem. Tak dla jasności.
gdzie tu pisze o wycinaniu? bo specjalnie przeczytałem jeszcze raz i nie znalazłem? a wycinanie vin to jest jak najbardziej przestępstwo i żaden normalny autozłom tego nie przyjmie !
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mkkay napisał(a):gdzie tu pisze o wycinaniu? bo specjalnie przeczytałem jeszcze raz i nie znalazłem? a wycinanie vin to jest jak najbardziej przestępstwo i żaden normalny autozłom tego nie przyjmie !
A tutaj pisze:
trojeczkaGT napisał(a):polecam podjechac na stacje gdzie demontuja pojazdy taki szroto zlom i oni sprzedaja "taka usluge zlomowania"
koszt u mnie w okolicy za vento to 250 zl dajesz im dowod itp mozesz tez wyciac numery z nadwozia i im dac i gitwychodzi ze kupili auto od Ciebie i idziesz do ubezpieczalni i wypowiadasz OC i auto duch gotowe
Gesiu_15 napisał(a):moim zdaniem zawiezienie niekompletnej budy na złom i złomowanie jest całkiem ok
Dopłacasz tylko do brakujących kilogramów.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia