Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zwijacz pasów
Witam. Od pewnego czasu nie zwijają mi się przednie pasy. Czy to oznacza że ten mechanizm już jest do wywalenia? Czy da się go jakoś podkręcić albo coś?
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
golf 1.4 napisał(a):Witam. Od pewnego czasu nie zwijają mi się przednie pasy. Czy to oznacza że ten mechanizm już jest do wywalenia? Czy da się go jakoś podkręcić albo coś?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=401450
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
nic to nie da, musisz napiąć bardziej sprężynę, wystarczy dać ze 2 obroty więcej i będzie mocniej napinało
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
golf 1.4 napisał(a):Dużo to ten link mi nie dał. Spróbuję gdzieś tam psiknąć wd-40 może da to coś
Spoko..
Jest tego więcej na forum...
http://www.golf3.pl/topics41/pasy-bezpi ... t11072.htm
http://www.golf3.pl/32943.htm
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
golf 1.4, metody to
1. wypranie pasów
2. Kontrola po zdjęciu plastyku słupka czy pasy nie mają przeszkody - często jest to uszkodzony plastyk regulacji wysokosci pasów, albo wiązka kablowa w słupku która blokuje pas
3 naciąganie sprężyny, nie wiem czemu piszesz ze link nic ci nie dał bo własnie tam opisaliśmy jak to zrobić żeby naciągnąć, ja to robiłem z 5 lat temu i pas działa ok.
1. wypranie pasów
2. Kontrola po zdjęciu plastyku słupka czy pasy nie mają przeszkody - często jest to uszkodzony plastyk regulacji wysokosci pasów, albo wiązka kablowa w słupku która blokuje pas
3 naciąganie sprężyny, nie wiem czemu piszesz ze link nic ci nie dał bo własnie tam opisaliśmy jak to zrobić żeby naciągnąć, ja to robiłem z 5 lat temu i pas działa ok.
- pablomed
- Members
golf 1.4, zadne wd-40 ja kupilem z kauflandu ten sylikon za 5-7 zl przy okazji wypryskalem wszystkie uszczelki drzwi pasy sie zwijaja drzwi nie przymarzaja wiec czasem warto dac 10 zl a jak ci sie nie zwinie to latwo przytrzasnac tez przy okazji klamre i polamac przytrzasnieciu drzwiami wtedy to juz rozbierasz boczki iwymieniasz pas pablomed, co do prania totez sie zgodze ale trzeba rozebrac boczki i wiecej przy tym roboty jak przy sylikonie

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
• Strona 1 z 1