Witam. Mam problem w bagażniku przy prawym nadkolu pokazuje mi się woda (wygląda jak by się pociło) i pod tylną kanapą widać też coś wilgoci... martwi mnie to bo wykładzina w bagażniku jest przesiąknięta na wylot... Szukałem dziur w nadkolu ale ich brak... sprawdzałem uszczelkę przy klapie ale suchutko szyba też ok...
Pomocy co może być przyczyną??
I z góry przepraszam jeżeli temat już się powtórzył...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
sprawdź dokładnie okolice lamp, najczęściej to właśnie przez nie włazi woda do środka. Poza tym co sprawdziłeś woda może jeszcze lecieć po wewnętrznej stronie któregoś słupka, a dostawać się tam może przez mocowanie siłownika klapy, bądź też bezpośrednio do niej
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
to jest golf w 3 czy 5 furtkach? jeżeli w 3 to zdejmij boczek z tyłu i zobacz czy nie masz tam w środku wody możliwe że blacha przegniła albo kamień czy coś z pędem uderzył w nadkole i jest dziura , zobacz czy listwa nie ma braków zaczepów też wchodzą w środek karoserii sprawdź też zaślepki gumowe na podłodze pod kanapą możliwe że też któraś się uszkodziła lub jej tam wcale nie było i woda się przedostaje do wnętrza. pozdrawiam
- sebastyanov
- Czytacz
u mnie kolego antena byla słabo przykrecona i woda plynela po dachu na bok i stala pod lampa. rozebralem wszysztko i powoli powoli to zobaczylem. mozna powiedziec ze podsufitka byla delikatnie wolgotna a pod lampa kałuża. uszczelki lamp tez sprawdz bo lubia puszczac. ich tez czyscilem i osadzalem na silikonie dekarskim zaraz po zakupie
- wojtas11
- Czytacz
Lampe dokładnie sprawdziłem i uszczelka jest nowa ale dla bezpieczeństwa zrobiłem ją na silikonie...
Co do anteny to mam ją z przodu po lewej przy szybie :d
Siłowniki też sprawdziłem i uszczelniłem...
A ta złośliwa woda jak się pojawiała tak się pojawia
Co do anteny to mam ją z przodu po lewej przy szybie :d
Siłowniki też sprawdziłem i uszczelniłem...
A ta złośliwa woda jak się pojawiała tak się pojawia
- Masell
- Czytacz
wszystko po uszczelniałem i lipa dalej sie pokazuje ta woda
jeszcze szukam przyczyny przy szybie może ona jest nieszczelna...
[ Dodano: 2014-02-19, 19:13 ]
a powiedzcie mi czy jest możliwe że woda się skrapla przez różnice temperatur...
jeszcze szukam przyczyny przy szybie może ona jest nieszczelna...
[ Dodano: 2014-02-19, 19:13 ]
a powiedzcie mi czy jest możliwe że woda się skrapla przez różnice temperatur...
- Masell
- Czytacz
Jeszcze nie będę dopiero w sobotę sprawdzał jak dorwe chwilę czasu... Się okaże... Jakaś przyczyna musi być
[ Dodano: 2014-02-22, 18:17 ]
Panowie sprawdziłem wszeklie możliwe miejsca i wszędzie jest sucho jeszcze dziś nad ranem padało i nic. Nigdzie nie cieknie nie kapie wszystkie możliwe miejscja są zabezpieczone... a w bagaju nadal pokazuje sie ta woda:(
[ Dodano: 2014-02-22, 18:17 ]
Panowie sprawdziłem wszeklie możliwe miejsca i wszędzie jest sucho jeszcze dziś nad ranem padało i nic. Nigdzie nie cieknie nie kapie wszystkie możliwe miejscja są zabezpieczone... a w bagaju nadal pokazuje sie ta woda:(
- Masell
- Czytacz