Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Miałem to samo tylko pod dwoma fotelami kierowcy i pasażera. Problem tkwi w zapchanych kanałach odprowadzających wode z podszybia. Odkręć czarną listwe z podszybia i przeczyść kanały. I problem rozwiązany. Nie martw sie nie masz dziurawego samochodu 

- szulik4
- Berbeć
jak otworzysz drzwi we wnece jest czarna osłona z przewodami a odok taka wystająca rurka i to ten właśnie kanalik ale jak pod podszybiem nie wyczyścisz to nic ci nie da wyczyszczenie
[ Dodano: 2008-03-01, 18:16 ]
ten kanalik znajduje sie we wnece jak otworzysz drzwi i zobaczysz czarna wielką osłone z przewodani które ida do drzwi to ten kanalik jest obok taka mała rurka gumowa
[ Dodano: 2008-03-01, 18:16 ]
ten kanalik znajduje sie we wnece jak otworzysz drzwi i zobaczysz czarna wielką osłone z przewodani które ida do drzwi to ten kanalik jest obok taka mała rurka gumowa
- piwko*!
- Czytacz
Witam
Mam problem z Golfem3.
Woda pod wykładziną za siedzeniem pasażera nie wiado skąd sie zbiera.Auto było na podnosniku i wszystko z dołu ok.Sufitka bez zacieków, nie ma żadnych śladów zacieków i nie widać aby ciekło z szyberdachu.
Prosze poradzcie co zrobić.
debra
Mam problem z Golfem3.
Woda pod wykładziną za siedzeniem pasażera nie wiado skąd sie zbiera.Auto było na podnosniku i wszystko z dołu ok.Sufitka bez zacieków, nie ma żadnych śladów zacieków i nie widać aby ciekło z szyberdachu.
Prosze poradzcie co zrobić.
debra
- debra
- Berbeć
jak masz szyber dach to pewnie wina kanalikoch odprowadzajacych wode z szyber dachu. one znajduja sie jak otworzysz drzwi to przy zawiasie taki czarny dzyndzel wystaje. jezeli chcesz to przeczyscic musisz odkrecic dolnu schoweg i bedziesz mial wszystko jak na talerzu pozdrawiam
- sebaaaaaaaa__
- Berbeć
Byłem z tym u blacharza i okazało się że elektryk zakładając mi centralny zamek póścił kabel (zaznaczony na zielono) nie wraz z innymi tylko góra (tym otworem na zdjęciu zaznaczonym na zółto. Tym samym ta czarna harmonijkowa osłona nie była dokręcona i nią leciała do środka woda. Mam teraz pytanie czy ten otwór (zaznaczony na żółto ) powinien być zaślepiony czy moze to jest ten spust wody z szyberdachu, którego tak usilnie szukałem i nie mogłem znależć.
- ThrudPL
- Berbeć