Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Parowanie szyb
Witam, mój problem polega na tym, że ja trochę popada lub jest taka pogoda jak teraz strasznie parują mi szyby w moim golfiku. Jak myślicie co może być powodem tego???
- madry
- Berbeć
madry, na początek wymiana filtra kabinowego
[ Dodano: 2008-12-15, 23:34 ]
Jego wiek i stopień zabrudzenia raczej są tego powodem. Jak bedziesz kupował to dopłać 20zł a kup sobie z węglem aktywnym
pochłania brzydki zapach.
Sama wymiana jest prosta, podnosisz maskę, odkręcasz podszybie od strony pasażera, od zewnątrz przy podszybiu i tam ukaże Ci się filtr. Potem to już tylko prawidłowo założyć jak strzałki pokazują i skończone
[ Dodano: 2008-12-15, 23:34 ]
Jego wiek i stopień zabrudzenia raczej są tego powodem. Jak bedziesz kupował to dopłać 20zł a kup sobie z węglem aktywnym
pochłania brzydki zapach.
Sama wymiana jest prosta, podnosisz maskę, odkręcasz podszybie od strony pasażera, od zewnątrz przy podszybiu i tam ukaże Ci się filtr. Potem to już tylko prawidłowo założyć jak strzałki pokazują i skończone

-

marcinkoz2910 - Members
Obawiam się że nawet jak wymienisz ten filtr to i tak będzie parowało do puki w kabinie nie będzie w miarę stała temperatura po prostu już tak jest 

moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
to wina też tego ze jak napalisz zeby było ciepło w golfiku a masz mokre buty kurtke wycieraczki itp a to wszystko schnie i parruje
nawet jesli masz piasek w autku na wycieraczkach to może parowac
pozdro
nawet jesli masz piasek w autku na wycieraczkach to może parowac
pozdro
-

TOMEK 84 - Members
Ja ostatnio, przy okazji wymiany naklejki rejestracyjnej, umylem wszystkie szyby w golfie od wewnatrz rozpuszczalnikiem nitro, pozniej plynem do szyb. Wywalilem na zewnatrz dywaniki i wytrzepalem. Odkurzylem i teraz jest niebo a ziemia, praktycznie w ogole nie paruja.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
-

mazi30 - Czytacz
haha to wszystko jest smieszne moja teoria jest taka ze masz za szczelne auto i dlatego paruja:P mialem tak samo ze parowaly i kumpel tez ma tak. poprostu jak dluzej "posiedzialem" z kobieta to zaparowane byly ze az cieklo:P i czesciej szyby trzeba myc zeby nie zaparowywaly:)
Mój Golfik:) moj-golf/my-golf-iii-gt-t15689.html
- arkadiuszk112
- Czytacz
pytanie co Ty robisz w tym samochodzie z kobieta bo to moze nie jest problem w filtrze tylko wy paryjeciearkadiuszk112

zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu