,a co radzicie na tylne boczne ?bart_GT napisał(a):jesli mowa o przedniej szybie to sie zgodze...
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no to chyba nic nie poradzimy.... chyba ze mamy klime
kazdy golf bez klimy ma z tym problem.... troche popada deszcz, zrobi sie zimno, roznica temeratur itp troche wilgoci w autko no i szybki zaparowane...
kazdy golf bez klimy ma z tym problem.... troche popada deszcz, zrobi sie zimno, roznica temeratur itp troche wilgoci w autko no i szybki zaparowane...

-

bart_GT - Members
jak ktos ma duzo wilgosci i natychmiastowo paruja sie szyby to moze warto poswiecic pare litrow paliwa, odpalic auto na godzinke, wyjac dywaniki, nawiew i cieplo na maksa, szybki lekko uchylone i mysle ze duzo wilgoci powinno uciec z autka
szyby tylne boczne paruja sie zapewne gdy na tylnej kanapie są pasazerowie? w takiej sytuacji lepiej skierowac nawiew centralnie na kabine, (pokretlo regulacji kierunku nawiewu maksymalnie przeciwnie do obrotow wskazowek zegara) a szybkosc w zaleznosci od potrzeb
na tylną szybę w klapie tylnejrozwiazaniem jest oczywiscie ogrzewanie elektryczne tylnej szyby
gdy ktos nie potrzebuje samochodu na codzien i ma duzo czasu i checi, to proponuje rozwiazanie bardziej radykalne, tzn wymontowac cale wnetrze samochodu i dokladnie wysuszyc, lacznie z pochlaniaczami wigloci podobnymi do tych ktore sa w nowo kupowanych butach, 100% skutecznosc gwarantowana, przed zlozeniem nalezy sprawdzic czy do wnetrza nie dostaje sie woda przez intensywny natrysk samochodu pod cisnieniem, jak wspomnialem w ten sposob wykrylem nieszczelnosc pod obudową filtra kabinowego, w starszych samochodach bardzo prawdopodbne sa dziury w podlodze, gdy ktos dba o swojego golfa bardzo wazne jest aby je zalatac.
z rozkladaniem wnetrza mam duze doswiadczenie wiec sluze pomocą, nie jest to trudne
szyby tylne boczne paruja sie zapewne gdy na tylnej kanapie są pasazerowie? w takiej sytuacji lepiej skierowac nawiew centralnie na kabine, (pokretlo regulacji kierunku nawiewu maksymalnie przeciwnie do obrotow wskazowek zegara) a szybkosc w zaleznosci od potrzeb
na tylną szybę w klapie tylnejrozwiazaniem jest oczywiscie ogrzewanie elektryczne tylnej szyby
gdy ktos nie potrzebuje samochodu na codzien i ma duzo czasu i checi, to proponuje rozwiazanie bardziej radykalne, tzn wymontowac cale wnetrze samochodu i dokladnie wysuszyc, lacznie z pochlaniaczami wigloci podobnymi do tych ktore sa w nowo kupowanych butach, 100% skutecznosc gwarantowana, przed zlozeniem nalezy sprawdzic czy do wnetrza nie dostaje sie woda przez intensywny natrysk samochodu pod cisnieniem, jak wspomnialem w ten sposob wykrylem nieszczelnosc pod obudową filtra kabinowego, w starszych samochodach bardzo prawdopodbne sa dziury w podlodze, gdy ktos dba o swojego golfa bardzo wazne jest aby je zalatac.
z rozkladaniem wnetrza mam duze doswiadczenie wiec sluze pomocą, nie jest to trudne
- Adam.M
Jeśli komuś nadmiernie parują szyby warto sprawdzić czy klapka dobiegu wewnętrznego/ ogrzewanie powietrza z kabiny/ nie jest popsuta i niemożne się otworzyć. Moi rodzice mieli tak w megance i kuzyn w astrze. Klapka została wywalona bo padły silniczki i ciągle była zamknięta. Po tym zabiegu parowanie szyb znikło.
Moc jest bogiem,Prędkość nałogiem,Nitro zabawa a Turbo podstawa!!!
-

stowa86 - Czytacz
Adam.M, wziac przedluzacz, wsadzic farelke 2000W do srodka i odpalic 

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Panowie jak szyby parują to na 90% jest wina puszczającej nagrzewnicy. Polega to na tym, że ona już nie wyrabia lekko przepuszcza kropelki wody, które zbierają się w całej obudowie nagrzewnicy i kiedy puszczacie powietrze na szybe to jest ono zamiast suche - okropnie wilgotne przez co parują szyby,
Niestety, aby się przekonać czy to nagrzewnica zazwyczaj najwygodniej jest zdjąć całą deskę i się przekonać.
U mnie w Vento jest taka sama akcja, więc przewiduje, że nagrzewnica poszła się...., tym bardziej, że już nie jeden taki przypadek wymieniałem
Niestety, aby się przekonać czy to nagrzewnica zazwyczaj najwygodniej jest zdjąć całą deskę i się przekonać.
U mnie w Vento jest taka sama akcja, więc przewiduje, że nagrzewnica poszła się...., tym bardziej, że już nie jeden taki przypadek wymieniałem

-

Rafit - Badacz tematu
z parowaniem szyb roznie bywa
teraz wnosisz duzo wilgoci do srodka auta na butach , ubraniach
mozliwe ze gdzies dostaje ci sie wilgoc w innym miejscu (w golfach czesto przez tylne lampy, zapchane przeowdy od szybra)
a to ze nagrzenica puszcza plyn to pod deska w nogach powinna byc wilgotna wykladzina bo gdzies ta woda musi splywac
teraz wnosisz duzo wilgoci do srodka auta na butach , ubraniach
mozliwe ze gdzies dostaje ci sie wilgoc w innym miejscu (w golfach czesto przez tylne lampy, zapchane przeowdy od szybra)
a to ze nagrzenica puszcza plyn to pod deska w nogach powinna byc wilgotna wykladzina bo gdzies ta woda musi splywac
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):a to ze nagrzenica puszcza plyn to pod deska w nogach powinna byc wilgotna wykladzina bo gdzies ta woda musi splywac
Jeśli się tylko poci a nie jest pęknięta to nie będzie mokrej wykładziny. Ja miałem mały basenik w środku dmuchawy i spoconą nagrzewnice. To już objawy, żeby jak najszybciej to wymienić.
-

Rafit - Badacz tematu