Witam.
Na tegorocznej majovwce widziałem golfa który miał w miejscu kratek nawiewu zamontowany ekran zapewne dvd.
I teraz pytanie .Da sie jakos ten plastik ( zaznaczony) zdemontowac w calości ?
chciałbym w tym miesjcu zabudowac nawigacje.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wyciągasz obudowę licznika, kratki wyciągasz i ukażą się 2 śruby wewnątrz tam gdzie kratki, dwie po bokach pod zaślepkami obok radia i możliwe ze jakieś od strony licznika, wiem ze jakoś się to wyjmuje na pewno
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Samego tego elementu zaznaczonego na czerwono nie da się zdemontować. To jest "całość" z otworem montażowym radia.
Śruby są, tam gdzie napisał PiJey88, Dwie pod kratkami, jedna pod zaślepką od pokręteł od grzanych foteli i jedna pod zaślepka po prawej stronie radia (najpierw trzeba zdemontować obudowę licznika).
Śruby są, tam gdzie napisał PiJey88, Dwie pod kratkami, jedna pod zaślepką od pokręteł od grzanych foteli i jedna pod zaślepka po prawej stronie radia (najpierw trzeba zdemontować obudowę licznika).
-

Snejk18 - Fanatyk
Snejk18 napisał(a):Samego tego elementu zaznaczonego na czerwono nie da się zdemontować. To jest "całość" z otworem montażowym radia.
dobrze mowi polać mu...
Zdejmujesz zaslepke kolo radia ... jedna srubka
Nastepne sa w kratkach i jeszcze jedna trzyma kratke i osłone licznika (trzeba wyciagnąć plastik kolo radia i jest srubka)
no i masz cala kratke nawiewu-

K@mil - POMOCNIK

Już wiesz jak to zdemontować to może powiesz jaki ekranik tam byś chciał wrzucić?
Bo demolować pół deski rozdzielczej dla 5 calowego o ile wejdzie ekraniku to nie bardzo wiem czy jest sens..
Już bym wolał konkretną navi z dotykowym panele wrzucić w miejsce gdzie się wsadza cup holder.
Bo demolować pół deski rozdzielczej dla 5 calowego o ile wejdzie ekraniku to nie bardzo wiem czy jest sens..
Już bym wolał konkretną navi z dotykowym panele wrzucić w miejsce gdzie się wsadza cup holder.
- Lobus
- Ekspert
fajna by była taka 9 cali zamiast radia i nawiewów
radio wsadzasz wtedy na dole w półeczkę
najgorzej złożyć jakiś sensowny sprzęt, jak zgrać navi z dużym wyświetlaczem po niewielkich kosztach
radio wsadzasz wtedy na dole w półeczkę
najgorzej złożyć jakiś sensowny sprzęt, jak zgrać navi z dużym wyświetlaczem po niewielkich kosztach
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
nie duzy a dokładnie to Lark43.3 o przekątnej 5".Lobus napisał(a):Już wiesz jak to zdemontować to może powiesz jaki ekranik tam byś chciał wrzucić?
troche grzebania z tym by było musial bym dobrze pomierzyc czy wejdzie i czy jest sens rozwalac plastiki.
mniej więcej o cos takiego mi chodzi. tu na foto ekran jest za mały ja bym go raczej wysrodkował.
zastanawiam sie takze nad,zabudową w tej wnece zaraz pod popielniczka .Tylko nie wiem czy czasem widocznosc nie bedzie za słaba.

-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu, żle to w tej maździe nie wygląda, ale jak dla mnie to szkoda roboty bo efekt nie jest jakiś mega dla tak małego ekranu..
Jak się bawić to się bawić drzwi roz*** okno wstawić;p
Pod zapalniczką jest dużo miejsca i kąt dobry można by ustawić by było dobrze widoczne i tam myślę, że można poszaleć
Jak się bawić to się bawić drzwi roz*** okno wstawić;p
Pod zapalniczką jest dużo miejsca i kąt dobry można by ustawić by było dobrze widoczne i tam myślę, że można poszaleć
- Lobus
- Ekspert
Lobus, moze i masz racje ale nawi powinnabyc na wysokosci oczu a pod zapalniczka co chwile trzebaby lukac w dol odrywajac na dluzsza chwile oczy od drogi
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty, wiadomo, jak wszystko ma swoje minusy i plusy, ale taka navi to bardziej traktowana jako zabawka niż konkretnie tylko navi.
Dla chcącego nic trudnego i można coś sklecić z tego ciekawego, a przecież navi też "mówi" więc nie trzeba spoglądać bez przerwy:P
Dla chcącego nic trudnego i można coś sklecić z tego ciekawego, a przecież navi też "mówi" więc nie trzeba spoglądać bez przerwy:P
- Lobus
- Ekspert
Lobus, tu bym się nie zgodził z leka że nie trzeba patrzeć....
bo jeżeli jesteś w jakimś mieście i szukasz uliczki konkretnej i zaczyna ci navi klepać trzy po trzy to nie będziesz ciągle zerkał gdzieś tam pomiędzy nogi czy w podłogę...
swatu, jak tam zerknę na ten nawiew to hmmm sam bym coś poeksperymentował z nawigacją tylko no nie wiem czy to dość miejsca jest...
moja navi by tam nie zmieściła więc musiałbym się liczyć z wywaleniem radia gdzieś niżej albo przerobieniem tego miejsca od nawiewów do samej góry...
jak coś wymyślisz to daj znać
jestem ciekaw co z tego wyjdzie...
bo jeżeli jesteś w jakimś mieście i szukasz uliczki konkretnej i zaczyna ci navi klepać trzy po trzy to nie będziesz ciągle zerkał gdzieś tam pomiędzy nogi czy w podłogę...
swatu, jak tam zerknę na ten nawiew to hmmm sam bym coś poeksperymentował z nawigacją tylko no nie wiem czy to dość miejsca jest...
moja navi by tam nie zmieściła więc musiałbym się liczyć z wywaleniem radia gdzieś niżej albo przerobieniem tego miejsca od nawiewów do samej góry...
jak coś wymyślisz to daj znać
- krystek.l
Po co wsadzać od razu 7 albo 9". Nawigacja ma przeważnie 4,3 albo 5" i jest wystarczająca, myślę że taka 4,3 spokojnie wejdzie i ładnie się ją wkomponuje. A na takiej nawigacji wszystko czytelnie widać. Wziąć nawigacje i poprzyjeżdżać.
Tylko druga sprawa jak już wyrzucić radio to wsadzić coś większego a jak masz talent w obsłudze maty szklanej, żywicy i szpachli to radio można wkomponować pod popielniczkę.
Tylko druga sprawa jak już wyrzucić radio to wsadzić coś większego a jak masz talent w obsłudze maty szklanej, żywicy i szpachli to radio można wkomponować pod popielniczkę.
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
-

Marian0753 - Badacz tematu