Licznik z innego auta?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Licznik z innego auta?

Postprzez Dawko » 23 lut 2015, o 20:55

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się jaki licznik podpasowałby bez większych kombinacji do MKIII ? Czytałem, że od MK IV można ale trzeba pływaki, piny w kostce itp zmieniać. Są liczniki z innych aut, które bez problemu podchodzą do MK III ? Najlepiej z przeźroczystymi tarczami :)

Z góry dzięki za odpowiedź.
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Licznik z innego auta?

 

Postprzez GolfiarzJR » 23 lut 2015, o 21:02

Dawko, Z seata pasują bo to VW , a tak to trzeba trochę się pobawić jak z innego modelu Golfa , wiecej sobie nie przypominam
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1407
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dawko » 23 lut 2015, o 21:43

Z jakiego seata?
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez GolfiarzJR » 23 lut 2015, o 21:47

Dawko, Ibizy , Cordoby , sam mam z Ibizy II i wkłądasz i gra , tylko ze niektóre silniki mają jeden czujnik oleju w golfie a liczniki sa robione pod 2 czujniki i będzie piszczeć i mrugac olej :)
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1407
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dawko » 23 lut 2015, o 22:05

Z którego roku trzeba brać? Z tego samego co mój Gofer? Rozumiem, że Tobie także mryga kontrolka od oleju ?
I tak na marginesie to one mają przeźroczyste tarcze? (tzn. kreski, cyfry itp)
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez VolDan » 24 lut 2015, o 00:04

mam jeden licznik na sprzedanie(oddanie za piwo) od 20-220 działa śmiga przelot 282kkm ;P obecnie mam wsadzony z ibizy z kontrolka świateł mijania i rezerwa paliwa po modach na srebrnych tarczach ;P
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Radi » 24 lut 2015, o 11:50

Macie racje liczniki z cordoby polo itp pasuja ale co z tego to jeden i ten sam licznik różniący sie szczegółami, no i żaden nie jest podświetlany od spodu a chyba o to najbardziej chodzi autorowi.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 25 lut 2015, o 02:04

Jest możliwość nabyć liczniki z przeźroczystymi tarczami? Lub ori można jakoś przerobić może?
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Radi » 25 lut 2015, o 09:44

Dawko, https://moman.pl i http://lediker.pl tam znajdziesz wszystko
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 25 lut 2015, o 14:42

No właśnie ja to znam bardzo dobrze, ale myślę o trochę tańszym sposobie :)
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Następna strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 7 gości