jaki licznik?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

jaki licznik?

Postprzez Tomuś093 » 13 sty 2015, o 00:45

Witam.nie mogę ogarnąć tego bardzo dlatego pisze z pytaniem? planuje zmienić licznik posiadam wersje silnika 2.0 ADY, mam w kupnie od kolegi z forum tylko trochę się różni ale też jest od silnika 2.0 powie mi ktoś czy będzie pasował? A tak w ogóle też są liczniki z kontrolką od rezerwy?

Obrazek
to mój

Obrazek
taki mam w kupnie
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa

jaki licznik?

 

Postprzez klaudek669 » 13 sty 2015, o 15:26

Pasować będzie, a czy dobrze będzie pokazywać prędkość to już zagadka... Trzeba by sprawdzić numer wgsz czy się zgadza... Te liczniki są bez kontrolki rezerwy. No i ten starszy od 20 ma 120 tyś mniej przebiegu :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 318
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez Tomuś093 » 13 sty 2015, o 19:27

a gdzie te numery są na liczniku ? może te co pokazane z przodu licznika? :)
mówisz ze może na prędkości przekłamać a dlaczego ?:)
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa

Postprzez Thorsten » 13 sty 2015, o 21:15

Tryb serwisowy licznika.

- wciśnij przycisk do kasowania kilometrów i go trzymaj

- następnie włącz, wyłącz i ponownie włącz zapłon

- teraz zwolnij przycisk do kasowania kilometrów. Pojawi się cyfra “1″.

- przyciskaj przycisk do kasowania kilometrów, pomiędzy liczbami "1" - "8"

Oznaczenia poszczególnych numerów

1. Distanse impulse number. - liczba impulsow na 1km.
2. Opcja wyswietlania czasu. 1 lub 3
3. Funkcja nalicznia licznika / nr. WGSZ (potrzebne tylko do produkcji).
4. Liczba cylindrow.
5. Test segmentow wyswietlacza.
6. Nalicznia impulsow podczas jazdy. Max 9999.
7. Cyfrowy obrotomierz. (wybrać opcję 7 i uruchomić silnik)
8. Wersja oprogramowania (potrzebne tylko do produkcji).


pozycja numer 3. ta czterocyfrowa liczba
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez palio » 13 sty 2015, o 22:49

WGSZ licznika pojawi się na pozycji 1 :mrgreen: w trybie serwisowym licznika
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Thorsten » 13 sty 2015, o 23:27

MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez palio » 13 sty 2015, o 23:32

Thorsten, zachęcam do lektury
http://www.golf3.pl/topics4/licznik-kon ... 75,510.htm
post kolegi siti07 przed moim :-P
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Thorsten » 14 sty 2015, o 00:54

palio, wporządku. Tylko wzorowałem się na poradniku znalezionym tutaj na fora i wychodzi że wprowadza w błąd mówiąc że 3 to wgsz.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez klaudek669 » 14 sty 2015, o 22:23

Thorsten, co mówi 3 pozycja masz wyjaśnione w mojim poście w temacie który podrzucił palio, :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 318
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez Tomuś093 » 15 sty 2015, o 00:22

ok to w takim razie sprawdzę i mam nadzieję że nic nie zepsuje. dzięki za porady Panowie :-D
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa


www.kreatormocy.pl/usuwanie-filtrow-czastek-stalych



Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron