Witam
Będę robić swapa z 1.8 aam na 2.0 agg
teraz mam pytanie. Jaki mam kupić licznik mfa żeby to wszystko działało? Normalnie od 2.0 gti czy jednak jakiś mfa który pasuje do aam ?
skrzynia zostaje z 1.8
I jak wygląda sprawa kontrolki rezerwy? Słyszałem że te bez piktogramów mają wolną dziurę pod kontrolkę rezerwy i można tam wsadzić diodę.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
jaki licznik mfa wybrać?
Ostatnio edytowano 9 wrz 2010, o 20:03 przez killah, łącznie edytowano 2 razy
- killah
chyba lepiej normalny od gti bo silnik razem z kompem i osprzętem będziesz wrzucać ale w sumie mfa chyba wszystkie są takie same.
co do rezerwy to też gdzieś czytałem że jest wolne miejsce na diodę
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
jak robisz swap na 2.0 to pod ten silnik kupuj licznik z mfa i nie kazdy licznik nowy ma miejsce na ta kontrolke od seata ibizy chyba wszystkie maja juz ta kontrolke.i nie zgodze sie z kolegatrollu, ze wszystkie mfa sa takie same mfa jest pod dany model silnika jezeli z 2.0 wstawi sie do 1.8 to beda przeklamania i wiem co mowie bo to przerabialem. wiec kupuj pod nowy silnik licznik!!
byle mk3 teraz mk4
-

andrzej4286 - Badacz tematu
trollu napisał(a):chyba lepiej normalny od gti bo silnik razem z kompem i osprzętem będziesz wrzucać ale w sumie mfa chyba wszystkie są takie same.
andrzej4286 napisał(a):jak robisz swap na 2.0 to pod ten silnik kupuj licznik z mfa i nie kazdy licznik nowy ma miejsce na ta kontrolke od seata ibizy chyba wszystkie maja juz ta kontrolke.i nie zgodze sie z kolegatrollu, ze wszystkie mfa sa takie same mfa jest pod dany model silnika jezeli z 2.0 wstawi sie do 1.8 to beda przeklamania i wiem co mowie bo to przerabialem. wiec kupuj pod nowy silnik licznik!!
zapomniałem dodać że skrzynia zostaje z mojego silnika czyli 1.8 aam
- killah
ale komp bedziesz mial od 2.0 i od niego tez ida wskazania mfa a w skrzyni zmien impulsator z 2.0 i po sprawie bedzie
byle mk3 teraz mk4
-

jest powiazana bo masz tam iles obrotow i z tego tez jest wyliczane spalanie itp chyba za w 2.0 i 1.8 impulsatory sa takie ale chyba sa inne ale moge sie mylic
byle mk3 teraz mk4
-

killah napisał(a):I jak wygląda sprawa kontrolki rezerwy? Słyszałem że te bez piktogramów mają wolną dziurę pod kontrolkę rezerwy i można tam wsadzić diodę.
to się zgadza ja zmieniałem licznik, na wersje z obrotomierzem, nie ma piktogramów i ma miejsce na rezerwe, wsadzasz taką samą żarówkę z oprawką jak do każdej innej kontrolki i działa, u mnie świeci
a o rezerwie, kontrolce i licznikach z kontrolkami już sporo było, wiec spokojnei sobei znajdziesz coś do poczytania
-

gajdzik - VIP