Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hałasująca tapicerka..
Witam. Mam golfa 3 drzwiowego i strasznie hałasuje mi tapicerka. A dokładniej hałas dobiega z tylnej części pojazdu, wydaje mi sie że jest to w okolicy tych małych półeczek na których opiera się ta duża półka bagażnika. I hałasuje też ten plastik co zasłania tylny słupek. I jeszcze tylne boczki też coś trzeszczą. Jak to wszystko rozebrać żeby niczego nie rozwalić?? I czym te wszystkie uchwyty wzmocnić lub czym wygłuszyć żeby było cicho w aucie bo mnie już powoli denerwuje to trzaskanie. Z góry dzięki za odp...
-

mihał - Czytacz
no to jest temat na cięższą rozkmine
Ja bym kombinowal...
-nasłuchiwał skąd niechciany dźwięk dochodzi
-posprawdzał dokręcenie tych plastików
-w razie potrzeby cos kleił
-ewentualnie wciskał jakieś gówno dla usztywnienia, typu gąbki czy gumy...
inwencja twórcza kolego
no... chyba, że ktoś ma inny pomysł, to czołem biję!
Ja bym kombinowal...
-nasłuchiwał skąd niechciany dźwięk dochodzi
-posprawdzał dokręcenie tych plastików
-w razie potrzeby cos kleił
-ewentualnie wciskał jakieś gówno dla usztywnienia, typu gąbki czy gumy...
inwencja twórcza kolego
no... chyba, że ktoś ma inny pomysł, to czołem biję!
Nie wiem, czy ty wiesz, ale ja lubię tak, kiedy widzę jak na Twego OPLA nasrał ptak. 

-

TomekKutno - Czytacz
Posiadam golfa 3 od niecałego miesiaca po przesiadce z Peugeota 406 2000r i powiem krótko walka ze skrzypiącą tapicerką w golfie to walka z wiatrakami. Kup wazelinke techniczną natłuszcz uszczelki to chociaż piszczeć przestanie. A w kwestii rady to weź silikon bezbarwny i najlepiej bezwonny bo trochę go wpakujesz, odkręcaj po kolei plastiki i powierzchnie styku z jaką kolwiek inną powierzchnią smaruj właśnie silikonem powienno pomóc.
GOLF III 1.9TDI 96R
- piasa-v
- Berbeć
ja póki co zacząlem od "wyciszania" przednich boczków, na tył przyjdzie kolej... zrobiłem to za pomocą takiej uszczelki do okien wykonanej z gąbki. jest ona samo-przylepna, dałem ją w miejscu styku boczka z karoserią lub innym plastikiem, no i z przodu mam już spokój... dobry i nie drogi sposób, za rolkę 5m zapłaciłem 2,5pln...
-

rrrudolf - Czytacz
przód mam ok bo jak ostatnio przyciemniałem szyby to jest tam pod tapicerką taka gąbka także tam chyba nie hałasuje. tylko ten tył mnie dobija. J się musiałem przesiąść do gofra z bmw i powiem że jakością wykonania gol odbiega strasznie. Ale może jakoś sobie z tym poradzę.
Te uszczelki mnie przekonują. Albo przykleje uszczelki i dodatkowo silikon
i wtedy musi być git.
Z rozebraaniem tylnych boczków nie powinno być problemów, tak samo jest na wtrzaski jak z przodu???? Mam wersje 3 drzwi
Te uszczelki mnie przekonują. Albo przykleje uszczelki i dodatkowo silikon
i wtedy musi być git.
Z rozebraaniem tylnych boczków nie powinno być problemów, tak samo jest na wtrzaski jak z przodu???? Mam wersje 3 drzwi
-

mihał - Czytacz
no z tylnymi boczkami nie jest tak różowo jak z przodem.....
odkręcasz wkręty(4szzt na boczek) które widać jak otowrzysz drzwi one są tak jakby od frontu. W nogach u pasażerów z tyłu są takie plastikowe "nakrętki" nie wiem jak to nazwać to to też odczepiasz, podnosisz kanapę do góry wyciągasz oparcie kanapy, wykręcasz dośc sporą tuleję, i inne plasikowe "nakrętki" no o teraz są dwie szkoły albo wyciągasz jeszcze kanapę-siedzisko albo zakładasz że nie polamiesz boczka przy wyjmowaniu go, bo jednak to siedzisko troche może zawadzać.. no i to tyle... aha i boczek przy wyjmowaniu dawaj w góre bo przy szybie jest na takich metalowch spinkach to uważaj żeby ich nie pourywać,..
odkręcasz wkręty(4szzt na boczek) które widać jak otowrzysz drzwi one są tak jakby od frontu. W nogach u pasażerów z tyłu są takie plastikowe "nakrętki" nie wiem jak to nazwać to to też odczepiasz, podnosisz kanapę do góry wyciągasz oparcie kanapy, wykręcasz dośc sporą tuleję, i inne plasikowe "nakrętki" no o teraz są dwie szkoły albo wyciągasz jeszcze kanapę-siedzisko albo zakładasz że nie polamiesz boczka przy wyjmowaniu go, bo jednak to siedzisko troche może zawadzać.. no i to tyle... aha i boczek przy wyjmowaniu dawaj w góre bo przy szybie jest na takich metalowch spinkach to uważaj żeby ich nie pourywać,..
-

rrrudolf - Czytacz
u mnie to samo. podpiołem się z tym pod inny (podobny) temat, ale w końcu znalazłem;)
czekam na ocieplenie i zdemontuje boczki. przy okazji ładnie wypiorę obicie
dzięki
czekam na ocieplenie i zdemontuje boczki. przy okazji ładnie wypiorę obicie
dzięki-

leyn - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
http://www.golf3.pl/topics41/panowie-co ... t23568.htm
tu jest ten sam temat, napisalem tam co zrobic zeby chwilowo nie skrzypialo
tu jest ten sam temat, napisalem tam co zrobic zeby chwilowo nie skrzypialo