Wysłany: 2010-01-04, 21:42 panowie coś mi piszy przy tylnym prawym boczku
witam,
tak jak w temacie. podczas jazdy cały czas piszczy i trzeszczy. nie wiem co to może być. kilka razy ściągałem i poprawiałem ten boczek. macie jakieś rady?
oto film http://www.youtube.com/watch?v=NpA1cjmXc9s
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
Może to po prostu od zimna plastiki stwardniały. w passacie ojca polka tylna tak piszczała to założył gumowe podkładki pod każdą śrubkę i już po problemie.
Silnik: jeden osiem L Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 84 Skąd: Nisko/ Stalowa Wola
Wysłany: 2010-01-04, 21:56
A pewny jestes że to boczek bo brzmi to jak by osłona termiczna o tłumik biła ale filmik nie odda wrażen w realu.Najlepiej zdemontowac boczek i bez nieg pojezdzic wtedy wyjdzie czy napewno jego sprawka
Silnik: 1z Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2009 Posty: 252 Skąd: jelenia gora
Wysłany: 2010-01-04, 21:58
kotek_190 napisał/a:
Może to po prostu od zimna plastiki stwardniały. w passacie ojca polka tylna tak piszczała to założył gumowe podkładki pod każdą śrubkę i już po problemie.
też mi się wydaję że to może być od mrozu u mnie też lubią skrzypnąć jak jest zimno
to jest najlepsza odpowiedz... blacha jest zimna a zara pod blacha jest slaby jakosciowa boczek ktory nie jest z najlepszych materiałów... twardy i piszczy ...
u mnie tak sie dzieje nawet w lato więc nie sądze zeby to było od zimna. :-
to wywal boczek i pojezdzij bez i zobacz co sie bedzie dzialo... jak beda stuki to mzoe wam stuka gdzies od zawieszenia, podłogi, kanapy, a nawet szyba
Tak samo jak jest z zebami niby boli gorny ząb a trzeba wyrwać dolny
u mnie piszczenie jest niezależnie od temperatury na zewnątrz. na pewno nie jest to też osłona wydechu. półkę też wyciszyłem. boczek jest na swoim miejscu. gdy próbuje nim ruszać nic nie piszczy i nie skrzeczya a w czasie jazd nonstop. nawet głośniej od silnika
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-05, 01:07
Daj komuś G3 a ty właź na tył.Ja chętnie pośmigam Twoim hehe Wiesz co mi tak trzeszczał boczek od drzwi...wejdź lepiej na tył i dociskaj każdy plastik może to jest to...
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2010-01-10, 23:16
ja tez tak mam z prawej strony i odkrylem ze jak podniose ten cycek z prawej strony od tylnej kanapy tak zeby byla nie domknieta to juz nie piszczy, problem w tym ze jak jade po ostrych dziurach to ona sie domyka i znowu piszczy, ale dobra i taka chwilowa cisza wiecie jaka to ulga jak przestaje skrzypiec... polecam chlopaki