Witam.
Zakupiłem gałkę zmiany biegów XX Jahre Edytion i po otwarciu przesyłki stwierdziłem, że ta czarna część się obraca i widać szczelinę między nią a tą częścią srebrną. W tej szczelinie widać w środku tulejkę. Czy tak ma być czy trzeba to jakoś skręcić a może kupiłem uszkodzoną?
Druga sprawa jak się ją montuje - z przodu jest otworek- na śrubkę czy coś innego.
Pozdro.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

miras200888 - Badacz tematu
-

miras200888 - Badacz tematu
O ile dobrze pamiętam to tam nie ma uszczelki... Góra powinna być w skórze jeśli chce się mieć jak ori. Powinno dać się to dokręcić. Spróbuj pokręcać górną częścią w prawo. Gałka jest złączona śrubką która jest pod emblematem, który przy próbie odklejenia zapewne się rozwarstwi i już po nalepce. A montuje się jak zwykłą gałkę-nakręca się na pręt od zmiany biegów.
-

Karol B. - Members
Gora gałki raczej nie byla w skorze, na aukcjach wszystkie sa z plastiku, jak kturas jest w skorze to pisze ze tjuning 

-

murgen - Gaduła
Witam.
Karol B kręciłem i nic to nie daje a musi być coś co zasłania tą szczelinę. Co do śrubki to- dokręcenie jej może usztywni tą część ale nie zlikwiduje tej szczeliny. Ponieważ ta część nie rusza się góra-dół tylko na boki i wokół własnej osi.
Pozdro.
Karol B kręciłem i nic to nie daje a musi być coś co zasłania tą szczelinę. Co do śrubki to- dokręcenie jej może usztywni tą część ale nie zlikwiduje tej szczeliny. Ponieważ ta część nie rusza się góra-dół tylko na boki i wokół własnej osi.
Pozdro.
- zb46
- Czytacz
murgen napisał(a):Gora gałki raczej nie byla w skorze, na aukcjach wszystkie sa z plastiku, jak kturas jest w skorze to pisze ze tjuning
owszem góra gałki była w skórze, każda kiedy wychodziła z fabryki... nie pisz głupot jak nie wiesz
jak się buja to chyba jednak musisz dokręcić chyba że już gałka jest uszkodzona i po ptakach...
-

przemo87 - Badacz tematu
Ale zeby dokrecic to trzeba znaczek chyba zerwac, od spodu nie ma zadnych srub
, pisze "chyba" i daje
zeby przemo87 znow mnie nie oskarzal o pisanie bez posiadania potrzebnego zasobu wiedzy 
, pisze "chyba" i daje
zeby przemo87 znow mnie nie oskarzal o pisanie bez posiadania potrzebnego zasobu wiedzy 
-

murgen - Gaduła
murgen napisał(a):Ale zeby dokrecic to trzeba znaczek chyba zerwac, od spodu nie ma zadnych srub, pisze "chyba" i daje
bez urazy, napisałem to w żartach
dokładnie, trzeba zerwać pomału znaczek, jeśli się uszkodzi to tylko nowy... jakby co to na odjazdowenaklejki.pl jest za 8zł bo kupiłem sam i jest super

-

przemo87 - Badacz tematu