Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wydech, a obnizane zawieszenie?
Czesc, mam pytanie, ponieważ ostatnio zmieniałem końcowy tłumik bo stary był jakiś sportowy i za bardzo buczał, zmieniłem na oryginalny, ale okazało się ze za dużo to nie dało, podjechałem do tłumikarza i okazało się, ze przez to ze mam obniżone zawieszenie wydech jest tak poprzerabiany, żeby się mieścił miedzy belka a podwoziem, ze praktycznie od katalizatora dotyka podłogi i całe wibracje przenosza się na bude, a także tłumik srodkowy jest jakiś przerabiany bo jest zwykły, a nie skorupowy i rura ze srodkowego jest poprzerabiana żeby miesiła się miedzy belka a podwoziem, majster poinformował mnie, ze jedyna opcja na wyciszenie to zmiana tłumika srodkowego, a żeby to zrobić musze podnieść zawieszenie... jak wy to macie rozwiązane? da się to jakos zrobić bez zmiany sprężyn?
- winiarsko
- Czytacz
Pamietaj
Wszystko sie da tylko trzeba chciec
Gdyby tak nie bylo to wiekoszość z tego forum nie mogłaby miec obniżanego zawieszenia
Niech wypowiedza sie osoby ktore cos robiły przy tym, bo ja przy swoim tylko obejmy obracałem zeby wydech lekko podnieść zeby przy 5 osobach nie tarl o belke
Ale wyszlo mi na zle bo na jałowym mi robi wibracje, ale na wiosne to poprawiam. 
Wszystko sie da tylko trzeba chciec
Gdyby tak nie bylo to wiekoszość z tego forum nie mogłaby miec obniżanego zawieszenia
Niech wypowiedza sie osoby ktore cos robiły przy tym, bo ja przy swoim tylko obejmy obracałem zeby wydech lekko podnieść zeby przy 5 osobach nie tarl o belke
Ale wyszlo mi na zle bo na jałowym mi robi wibracje, ale na wiosne to poprawiam. 
Pasja zaczyna się tam, gdzie kończy się rozsądek.
-

witek220 - Gaduła
wiesz co nie wiem o ile bo takie kupiłem, mierzyłem wysokość od ziemi do srodka sierpu i tył 58 przód 59 cm, wygląda tak : http://images46.fotosik.pl/1771/a468c6635eab18c4med.jpg
- winiarsko
- Czytacz
winiarsko napisał(a):majster poinformował mnie, ze jedyna opcja na wyciszenie to zmiana tłumika srodkowego, a żeby to zrobić musze podnieść zawieszenie...
Prawda jest taka że majstrowi nie chce się grzebać i najłatwiej powiedzieć : "Podnieś pan auto bo bez tego to się nie da." Dupa! A nie majster.
winiarsko napisał(a):ze praktycznie od katalizatora dotyka podłogi i całe wibracje przenosza się na bude
Wibracje przenoszą się z silnika na wydech... skoro tak jest to podejrzewam że poduchy silnika przydałoby się wymienić bo dogorywają.
winiarsko napisał(a):wiesz co nie wiem o ile bo takie kupiłem, mierzyłem wysokość od ziemi do srodka sierpu i tył 58 przód 59 cm, wygląda tak : http://images46.fotosik.p...5eab18c4med.jpg
Wcale taki niski nie jest.
Pewnie trzeba by podziałać z mocowaniem wieszaków wydechu... i wszystko by weszło jak trzeba...
Ty nie słuchaj czarowania majstra - tłumikarza. Nie chce mu się rzeźbić to wymówek szuka... 'Jak się nie da to trzeba auto podnieść.' - jasne, jasne.. Ile razy ja już to słyszałem...

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Poduszki mysle ze sa dobre bo ostatnio u mechanika byl golf i nic nie wspominal, wydaje mi sie.ze to przez wydech bo wibracje rosna wraz z glosnoscia wydechu, ale sam wydech jest mocbo przymocoeany bo.np kolega w megance ma luzny i wobie dynda na gumach a moj jest praktycznie na.sztywno, ruszyc sie go nie da xd kurde watpie ze znajde u siebie jakiegos konkretnego fachowca, a sam tego nie ogarne... Jakbys dal zdjecia na forum to daloby to cos?
- winiarsko
- Czytacz
winiarsko napisał(a):byłem na kanale, niestety już ciemno i zdjęcia jakie sa takie sa, wydech jest tak mocno przymocowany ze gdy nim ruszam rusza się całe auto
masz kanał i jeździsz do tłumikarza? dziwne...
Masz wieszaki trytkami pospinane to się nie dziw że sztywno siedzi wydech.. odetnij trytki i będzie luźniej. Tym samym wydech nie będzie dotykał podłogi.
Wgl. Co za cep Ci te wieszaki trytkami spiął?

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
kanał jest na dworze, taki "osiedlowy" bez prądu bez niczego... no ale jak odetne to rura ze srodkowego będzie uderzać o belke... tak już kupiłem;/ niestety... nie chcielibyście wiedzieć jakie tam inne rzeczy były poodwalane... szkoda słow
- winiarsko
- Czytacz