Moderator: Moderator
Sportowy tłumik
Czy do golfa III 1.9 TDI mogę założyć tłumik sportowy czy lepiej nie, ponieważ obawiam się bardzo głośnego dźwięku wydobywającego się z niego, ma to być tłumik przelotowy
- leszek p1
Wiesz, wszystko zależy od rodzaju tłumika. Oryginalne sportowe tłumiki, to koszt nawet liczony w tysiącach złotych. Ale za to w zamian przyjemny pomruk + nawet wzrost mocy silnika.
Mój znajomy kiedyś założył "sportowy tłumik". Hałasował jak cholera, a on był bardzo z tego zadowolony.
Po powrocie z nad morza pierwszą rzeczą jaka zrobił przy samochodzie była wymiana właśnie tłumika. Po prostu nie szło już wytrzymać w tego hałasu w podróży.
Mój znajomy kiedyś założył "sportowy tłumik". Hałasował jak cholera, a on był bardzo z tego zadowolony.
Po powrocie z nad morza pierwszą rzeczą jaka zrobił przy samochodzie była wymiana właśnie tłumika. Po prostu nie szło już wytrzymać w tego hałasu w podróży.- sebaa
- Administrator
Jeśli zależy ci tylko na hałaśliwym golfie, zrobionym po kosztach to radości będziesz miał tyle że "białe czapy" stwierdzą podejżenie o przekroczone normy i dla pewności zatrzymają dowód, a jeśli zależy ci na paru konikach więcej przy delikatnym pomruku to zalecam odwiedziny serwisu lub firmy zajmującej się tuningiem, oni zaprojektują takowy wydech od kolektora kończąc na drugim wydechu i tu frajda będzie nie tylko z brzmienia ale i z osiągów jednostki napędowej. Swoją drogą jeżdżę dieslem ale nie wiem jak się ma do tego wszystkiego turbina- może ktoś wie ? niech napisze chętnie się oświecę w tym temacie (czy nie ucierpi?). A źle przerobiony wydech to nie tylko ból głowy ale i utrata mocy! Dajcie znać jak z tym wydechem hmmmm przelotowym się skończy.
- szmergiel
- Berbeć
leszku polecam lekturę-> http://skoda.autokacik.pl/pages/tuning/ ... htm#wydech 

- szmergiel
- Berbeć
znalazłem dziś w necie ciekawą stronkę z cenami układów wydechowych... trafiłem na wydechy supersporta, ceny kosmiczne bo do 2.0 gti cały łącznie z "barankiem" kosztuje 3880zł ale firma robiła badania na hamowni i z 85 kw moc skoczyła na 98 kw:-) do tego chip, dobry filtr i jakieś 110kw by było lekko
ale ta cena... 
ale ta cena... --==///Memento Mori///==--
-

vibes - Czytacz
Jeżeli masz TDI to założenie ostatniego tłumika sportowego nic Ci nie da. Wzrostu mocy nie będzie
. A jeżeli chodzi o ładne buczenie, to też nic nie będzie słychać
, bo to turbo diesel. Jedynie co osiągniesz to ładny wygląd.
Sam mam TDI i po tym co wyżej napisałem jestem skłony kupić jakąś ładną dwururkę, tylko dla wyglądu
. Ktoś zaraz napisze, żeby założyć samą końcówkę, jednak takie rozwiązanie mi nie odpowiada 
Sam mam TDI i po tym co wyżej napisałem jestem skłony kupić jakąś ładną dwururkę, tylko dla wyglądu
. Ktoś zaraz napisze, żeby założyć samą końcówkę, jednak takie rozwiązanie mi nie odpowiada 
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam wszystkich,więc tak mam golfika 3 1,9d bez turbiny i miałem tłumnik sportowy bardzo basowy głosik bardzo fajny głos....inny niż te wszystkie tłumniki..ale po miesiącu czasu zaczeła boleć głowa..heh nie polecam ...choć tłumnik sportowy daje pare koników więcej,,,,pozdrawiam..
Książ WLKP
- wlkp
- Berbeć
wlkp napisał(a):Witam wszystkich,więc tak mam golfika 3 1,9d bez turbiny i miałem tłumnik sportowy bardzo basowy głosik bardzo fajny głos....inny niż te wszystkie tłumniki..ale po miesiącu czasu zaczeła boleć głowa..heh nie polecam ...choć tłumnik sportowy daje pare koników więcej,,,,pozdrawiam..
W dieslu bez turbiny będzie buczeć, ale z turbiną już nie
.
Jak założysz tylko ostatni sportowy tłumik to mocy Ci nie zwiększy
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tłumik basowy
Siemka wszystkim!
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna basowego tłumika (tak do 200 zł). Jednak nigdzie go nie mogę znaleźć. W związku z tym mam do was dwa pytanka:
Czy znacie jakiś dobry sklep on-line gdzie mógłbym nabyć takowy rodzaj tłumika?
Czy takie basowe wycie może spowodować zabranie przez policję dowodu rej?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi...
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna basowego tłumika (tak do 200 zł). Jednak nigdzie go nie mogę znaleźć. W związku z tym mam do was dwa pytanka:
Czy znacie jakiś dobry sklep on-line gdzie mógłbym nabyć takowy rodzaj tłumika?
Czy takie basowe wycie może spowodować zabranie przez policję dowodu rej?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi...
-

PrzemkoXVI - Members
Siema.Dopuszczalne ,,wycie'' nie może przekraczać 96dcb czy jak to sie tam pisze,proponuje mugena przelotowy z dyfuzorem,mam taki fajnie brzmi
,jesli wywalisz kata i srodkowy mocny bas i strzały przy redukcji
koszt około 120zł,z lepszych to remus rasowe brzmienie ale koszt 300 i wiecej,pozdro. 
,jesli wywalisz kata i srodkowy mocny bas i strzały przy redukcji
koszt około 120zł,z lepszych to remus rasowe brzmienie ale koszt 300 i wiecej,pozdro. 
Predkość nie zabija tylko nagłe HAMOWANIE...
-

Kusy163 - Czytacz