Witam.
Zastanawiam się nad kupnem kolektora wydechowego 4-2-1 do mojego golfa. Mam pytanko....czy ktoś z was ma zamontowany taki kolektor? jakie daje efekty,wzrost mocy, momentu obrotowego?? a może ktoś z was ma taki na sprzedaż ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
planujesz kupić tzw barana(kolektor)?? i poprowadz odrazu rury fi 60mm za miast kata rura ,za miast przed ostatniego tłumika strumienice i koncowy sport. i jesteś na tym zyskać około 20koni wiecej.no i z 40Niutków też ci przybędzie. ki9edys jak miałem mk3 2.0 115km to robiłem w nim układ wydechowy własnmie tak zrobhiłem wydech tylko ze kolektor miałem ori. to na hamowni wyszło mi 125km 195Nm.także dość grubo moim zdaniem. a robiłem doświadczenia w budowie wydechu i to co napisałem najleprzy przyniósł efekt. chyba z 6 razy hamowałem golfa jak coś zrobiłem innego przy wydechu. pracowałem na hamowni wiec miałem free hamowanie. 

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
podepnę się pod temacik... ja mam zamiar zmienić układ wydechowy... i zwrócę się z eksperta czyli do kolegi Sotom... Czy mógłbyś mi polecić (zestawić) jakiś komplecik, który doda nieco mocy mojemu autku... z góry dziękuję
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
zastawik....żaden zestawik. miałem na warsztacie kolanka powyginane pod róznym stopniem, rury, migomat i nic nie zostało jak tylko siedzieć ,ciąć, krzesać iskry i spawać.strumienice mi koleś dał bo nie była potrzebna i wydech sport juz miałem jak kupowałem 2wu litrówke.
-

SotoM - Members
4-2-1
Witam
Ciułam sobie powoli złotówki na modyfikacje układu wydechowego, a co z tym idzie zmiana kolektora na tz. baran 4-2-1! Poruszam ten temat bo znalazłem tani na allegro::::
4-2-1
Wydaje się że jest dobrze wykonany
Zapytałem o producenta ww kolektora, dostałem taką odpowiedz "Kolektor pochodzi prosto od producenta czyli IMP & EXP CO. ,LTD. , potem kazda firma graweruje swój znak towarowy. My jeszcze takie nie mamy." heh
co o tym sądzicie?
pozdro
Ciułam sobie powoli złotówki na modyfikacje układu wydechowego, a co z tym idzie zmiana kolektora na tz. baran 4-2-1! Poruszam ten temat bo znalazłem tani na allegro::::
4-2-1
Wydaje się że jest dobrze wykonany
Zapytałem o producenta ww kolektora, dostałem taką odpowiedz "Kolektor pochodzi prosto od producenta czyli IMP & EXP CO. ,LTD. , potem kazda firma graweruje swój znak towarowy. My jeszcze takie nie mamy." heh
co o tym sądzicie?
pozdro
-

jawor87 - Czytacz
że słabo bo wygląda jakbyś część 4-2 musiał dospawać/przykręcić do 2-1. Chyba, że to ja źle widzę z racji wypitych piw
. Ale wg. mnie za tanio jak na 4-2-1 do jakiegokolwiek auta
.
. Ale wg. mnie za tanio jak na 4-2-1 do jakiegokolwiek auta
.Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

SotoM - Members
Układ Wydechowy + Kolektory 4-2-1
Planuję założenie całego układu wydechowego oczywiście sportowego z nierdzewki
kolektory 4-2-1, pytam, się o opinie i poradę jaki układ wydechowy i jaki układ kolektorów wydechowych. mile widziane linkii
mogą być amerykańskie strony sprowadzę sobie a i nawet lepiej by wyglądał jakiś z HK... 
kolektory 4-2-1, pytam, się o opinie i poradę jaki układ wydechowy i jaki układ kolektorów wydechowych. mile widziane linkii
mogą być amerykańskie strony sprowadzę sobie a i nawet lepiej by wyglądał jakiś z HK... 
- Mario618
- Berbeć
kolektor wydechowy 4-2-1
witam, zastanawiam sie nad kupnem kolektora z kwasowki 4-2-1 czy to w ogole ma sens? sa jakies przyrosty mocy? czy zeby to dobrze funkcjonowalo potrzebny jest dobry dolot? pozdro
- 15kamel
- Czytacz