Moderator: Moderator
Strumienica
Kupiłem strumienice, słyszałem ze dość szybko korodują, jak myślicie pomalować ją tzn "Srebrzanką ktora wytrzymuje 400'C"?
- Sloniuu
- Czytacz
jak dasz zamiast kata to ta strumiennica bedzie miala wiecej jak 400 st przy dluzszej jezdzie wiec za wiele to ona sie nie zda taka farba min 600 st
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
szybko nie koryduje. układ wydechowy jest z takiego samego tworzywa jak strumiennica i co
? tyle lat wytrzymuja.zapewniam cie ze ta twoja strumiennica wytrzyma dłużej niż ten twoj golf (bez urazy)
? tyle lat wytrzymuja.zapewniam cie ze ta twoja strumiennica wytrzyma dłużej niż ten twoj golf (bez urazy)MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
zapewniam cie ze ta twoja strumiennica wytrzyma dłużej niż ten twoj golf (bez urazy)
Tak też nie można mówić ale należałoby sie zastanowić czy wogule jest sens. Temat strumienic to temat długosci amazonki a generalnie wychodzi na to ze nic nie dają. Ja mam swoją ok 5 lat załozyłem z głupoty a tak naprawde nie odczułem praktycznie nic moze silnik lzej chodzi ale to zapewne nastepstwo wywalenia katalizatora. Takze wstawisz zwykłą rurke zamiast katalizatora i efekt będzie taki sam.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Zamiast Kata jak założy się strumienicę albo jak wywali się całkiem kata to nie prawda jak piszą i mówią że jest większa moc ! Nawet 0.5 KM nie ma więcej !
Jedyne co z tego jest to jeden wielki hałas i problemy z policją
Dlatego musiałem zrobić lekkie przeróbki.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2515810
Ten gościu co podałem link odpowie Ci Sloniuu na wszystkie twoje pytania w sprawie wydechów

Jedyne co z tego jest to jeden wielki hałas i problemy z policją
Dlatego musiałem zrobić lekkie przeróbki.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2515810
Ten gościu co podałem link odpowie Ci Sloniuu na wszystkie twoje pytania w sprawie wydechów
-

dave - Czytacz
a ja u siebie zrobiłem taki myk, rozsypał mi sie kat a ze nie miałem kasy na mechanika to go sam wysypałem i wsadziłem sam puche. bez rurki wsrodku. ktos tam kiedys pisał ze bedzie glosno chodzil-nie prawda. juz jezdze tak 2 miechy i jest narazie oki.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
tlumik zamiast katalizatora
Witam temat pewnie nbyl poruszany 1000 razy ale we miejscu katalizatora mam hu.. zardzewiala rure,jest glosno jak cholera! Chce tam wstawic tlumik czy to bedzie ok? czy lepiej strumienice? W przyp.tego 1-szego nie zamule auta? pomocy
Zipner
-

ZipnerOne - Berbeć
załataj tą rurę albo wymień na nową, normalne że jak jest dziura zaraz za kolektorem to jest głośno
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Wlasnie wrocilem z zakladu gdzie robia tlumiki,handlarze wstawili tam rure zespawana z 5-ciu mniejszych...
Wstawil mi tlumik strumieniowy z robocizna 150zl ale oplacalo sie,osiagi sie nie zmniejszyly a jest cichutko i kulturalnie! Dzieki za odp b.dobra strona pozdr!
[ Dodano: 2012-03-14, 13:10 ]
fghf
Wstawil mi tlumik strumieniowy z robocizna 150zl ale oplacalo sie,osiagi sie nie zmniejszyly a jest cichutko i kulturalnie! Dzieki za odp b.dobra strona pozdr! [ Dodano: 2012-03-14, 13:10 ]
fghf
Zipner
-

ZipnerOne - Berbeć