Jak jest szczelne niema przedmuchów to się czepiał nie będzie, ale odetnij te "śpiki" bo jak to wygląda?
A na pierwszej fotce widać chyba że rura idąca od kata jest grubsza niż rura tłumika środkowego, mógłbyś z tym zrobić porządek bo i tak to klejenie pastę długo nie wytrzyma w tej sytuacji.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
pablomed w sensie jak porządek
napisali mi bym dał pastę i zacisną obejmą i tyle ..
ktoś też mi napisał żebym zastosował coś takiego jak w zdjęciach poniżej ale nie wiem czy to się nada na rurę większą i mniejszą
także powiedzcie mi jak to lepiej zrobić jak dobrze połączyć te dwie rury bez kanału bo auto stawiam na lewarku i zabezpieczam klockami
napisali mi bym dał pastę i zacisną obejmą i tyle ..
ktoś też mi napisał żebym zastosował coś takiego jak w zdjęciach poniżej ale nie wiem czy to się nada na rurę większą i mniejszą
także powiedzcie mi jak to lepiej zrobić jak dobrze połączyć te dwie rury bez kanału bo auto stawiam na lewarku i zabezpieczam klockami
- wagery
- Czytacz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wagery napisał(a):najwyżej zostawie tak jak jest bo nie ma przedmuchów itp ..
jak chcesz zostaw ale ja bym to poprawił
troszkę za dużo tej pasty , daje się troszkę na łączenia potem opaska (łącznik) i wsio . Rura od kata ma większą średnicę niż środkowy tłumnik .-

czyli co zerwać tą całą pastę i zrobić na nowo ? a ten zacisk co tam mam jest dobry ? jeszcze powiedzcie mi jak to zrobić dobrze bez kanału tzn czy da się np wysunąć jedną rurę z drugiej by lepiej nałożyć pastę później wsunąć i zacisnąć
jest to możliwe gdy auto stoi na klockach ?
jest to możliwe gdy auto stoi na klockach ?- wagery
- Czytacz
wagery, tak powinien wyglądać u ciebie układ wydechowy .
Najlepiej wjedź gdzieś na kanał albo tak żebyś miał dobry dostęp i żeby ocenić jak to wygląda .
Najlepiej wjedź gdzieś na kanał albo tak żebyś miał dobry dostęp i żeby ocenić jak to wygląda .
-

pablomed napisał(a):A na pierwszej fotce widać chyba że rura idąca od kata jest grubsza niż rura tłumika środkowego,
Bo tak jest w rzeczywistości - rura wychodząca z katalizatora ma bodajże 48 mm a rura wydechu 44 mm.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
edytuje ostatni raz
Powiedzcie mi czy to właśnie ten element który jest zaznacony na zdjęciu oraz na drugim zdjęciu pokazany mam kupić i wymienić, bo wydaje mi się że własnie to jest to.
Powiedzcie mi jaki rozmar tej obejmy ma być skoro jedna rura ma 35mm a druga przy kata ma 36-37mm poziomo a pionowo ma koło 39mm
http://allegro.pl/obejma-opaska-zacisk- ... 75367.html
Powiedzcie mi czy to właśnie ten element który jest zaznacony na zdjęciu oraz na drugim zdjęciu pokazany mam kupić i wymienić, bo wydaje mi się że własnie to jest to.
Powiedzcie mi jaki rozmar tej obejmy ma być skoro jedna rura ma 35mm a druga przy kata ma 36-37mm poziomo a pionowo ma koło 39mm
http://allegro.pl/obejma-opaska-zacisk- ... 75367.html
- wagery
- Czytacz
Kolego cześci tłumika powinny być dopasowane średnicą , ty masz jakieś kombinacje, zapewne tłumik środkowy nie jest od tego auta dlatego ma za cienką rurę, jesli nie masz kasy jedź z tym do tłumikarza niech wspawa redukcję i dopiero wtedy opaska podwójna, ja bym zmienił tłumik na własciwy od kata po koniec a nie spawał i kombinował bo to się po prostu nie opłaca.
- pablomed
- Members