Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Troche dawny temat ... ale sie podepnę
u siebie końcowy miałem ori lecz pewnego dnia stwierdziłem że chętnie go wyrzuce i wsadze coś z "większym" wylotem...padło na : końcowy od Yamahy R1 i musze szczerze przyznać że chodzi jak na 1.4 bardzo fajnie i tu pojawia sie pytanie: jak bardzo zmieni sie charakterystyka dźwięku po wyciepaniu kata ? nie będzie za głośno ?
u siebie końcowy miałem ori lecz pewnego dnia stwierdziłem że chętnie go wyrzuce i wsadze coś z "większym" wylotem...padło na : końcowy od Yamahy R1 i musze szczerze przyznać że chodzi jak na 1.4 bardzo fajnie i tu pojawia sie pytanie: jak bardzo zmieni sie charakterystyka dźwięku po wyciepaniu kata ? nie będzie za głośno ?- RamboSS
- Czytacz
w sumie czemu nie
i tak mojego golfa ledwo słychać
no chyba że mu sie zapiszczy gdzieś na światłach bo jeśli chodzi o wydech to dźwięk jest dla mnie zbyt cichy
a dopóki nie zmienie silnika to moge sobie lepszy dźwięk wybić z bani więc szukam półśrodków ^^
i tak mojego golfa ledwo słychać
no chyba że mu sie zapiszczy gdzieś na światłach bo jeśli chodzi o wydech to dźwięk jest dla mnie zbyt cichy
a dopóki nie zmienie silnika to moge sobie lepszy dźwięk wybić z bani więc szukam półśrodków ^^- RamboSS
- Czytacz
RamboSS napisał(a): a dopóki nie zmienie silnika to moge sobie lepszy dźwięk wybić z bani więc szukam półśrodków ^^
Właśnie... półśrodków...
Sportowy wydech w 1.4...
hm.. jak ładna dziewczyna bez cycków... Niby ładna.. ale niedosyt pozostaje.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):RamboSS napisał(a): a dopóki nie zmienie silnika to moge sobie lepszy dźwięk wybić z bani więc szukam półśrodków ^^
Właśnie... półśrodków...
Sportowy wydech w 1.4...
hm.. jak ładna dziewczyna bez cycków... Niby ładna.. ale niedosyt pozostaje.
straszny jestes
ale taka prawda niestety
[ Dodano: 2012-11-27, 13:32 ]
MANIUNI napisał(a):Jak wywalisz kata, i wydech będziesz mieć przelotowy, to będzie go ładnie słychać
Pikaczento 0.7 na przelocie też fajnie słychać
bedzie go GŁOŚNO słychać, nie ładnie

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik, tak jak kolega napisał będzie głośno, ale musisz wiedzieć czego chcesz, bo jeżeli chcesz, aby cię słyszeli wszyscy, to to uzyskasz, ale komfortu z jazdy w długiej podróży zero. Oraz wycięcie kata i końcowy przelotowy zwiększy minimalnie, podkreślę minimalnie niutony, czyli przyspieszenie.
- MANIUNI
- Badacz tematu
MANIUNI napisał(a):[Oraz wycięcie kata i końcowy przelotowy zwiększy minimalnie, podkreślę minimalnie niutony, czyli przyspieszenie.
No nie wiem, kata nie mam już dawno, zamiast niego strumienica, końcowy przelotowy Remus, środkowy był złachany Polmostrów i jeździłem przez krótki czas z przepaloną rurą na wlocie do owego środkowego - czyli był sobie przelocik. I po założeniu nowego środkowego (też Polmostrów) mam wrażenie, że minimalnie lepiej się zbiera właśnie teraz. Może kwestia że nie ma tego idiotycznego buczenia już, tylko bardzo delikatne mruczenie, bo szczerze wątpię żeby dodanie tłumika na drodze spalin poprawiło osiągi
-

Opik - Members
MANIUNI, nie zrozumiałeś mnie. Strumienica zamiast kata była już w Golfie jak go kupiłem, podobnie jak końcowy przelotowy. Przelatałem 20 tys i środkowy tłumik powiedział w końcu papa, uwaliła się rura która nachodzi na środkową rurę (tą co idzie od "kata"), tak że spaliny może w 20% szły przez układ tak jak powinny, a reszta waliła pod samochód. I po zmianie tego nieszczęsnego środkowego i złożeniu wydechu na szczelnie mam to wrażenie
Więc strumienica na pewno tutaj nie ma nic do gadania
Więc strumienica na pewno tutaj nie ma nic do gadaniaOstatnio edytowano 30 lis 2012, o 02:56 przez Opik, łącznie edytowano 1 raz
-

Opik - Members