elo
myślałem że problem leży tylko w złym ustawieniu kierownicy. Mam kierownicę skręconą w prawo do jazdy na wprost. Myślałem że wystarczy tylko ją zdjąć i przesunąć w lewo na ząbkach. Ale ku mojemu zaskoczeniu dużo nie dało się przestawić przez blokującą taśmę od poduszki. Problem więc leży w środku.
Co to może być? źle ustawiona maglownica czy co?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
sluchaj mam tak samo jak go kupilem byla na wprost zmienialem tulejki ustawienie zbieznosci i mam ja lekko na prawo mi sie wydaje ze diagnosta nie wlozyl tych lopatek do blokowania kiery przy ustawianiu zbieznosci i dlatego poszla troche na prawo u mnie. a z tego co mi wiadomo jak przestawisz na zabkach bedzie ci krecila mocniej w ktoras strone dlatego ja mam to w dupie niech se jest jak jest
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Golfik1986 napisał(a):sluchaj mam tak samo jak go kupilem byla na wprost zmienialem tulejki ustawienie zbieznosci i mam ja lekko na prawo mi sie wydaje ze diagnosta nie wlozyl tych lopatek do blokowania kiery przy ustawianiu zbieznosci i dlatego poszla troche na prawo u mnie. a z tego co mi wiadomo jak przestawisz na zabkach bedzie ci krecila mocniej w ktoras strone dlatego ja mam to w dupie niech se jest jak jest
no dobra lekko ja mam tak że klakson jest prawie pionowo ten z lewej strony
- killah
Dokładnie tak jak pisze Snejk18. Ja miałem tak jak Ty po założeniu gwintu. Po ustawieniu geometrii wracałem jeszcze dwa razy do diagnosty i poprawił że teraz mam ok. Jedź i Ty i niech Ci poprawi.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Snejk18 napisał(a):Ustaw geometrię i zbieżność. Mi pomogło.
A i sprawdź, czy samochód nie zostawia Ci przypadkiem 4 śladów jak jedziesz prosto...
niby czemu miałby tak robić ?
no chyba że czegoś nie wiem i podczas zmiany silnika dostał strzała i go pomalować zdążyli...
odebrałem auto z tak założoną kierownicą. myślałem że to po prostu źle wsadzona kiera ale to nie to. Auto ściaga na lewo tak jak ściągało przed swapem. Na zbieżność pojadę ale co dalej ? ja tej kierownicy nie zdejmę i nie wsadzę prosto tak czy siak bo taśma blokuje.
czy trzeba będzie kolumnę rozbierać albo coś?
- killah
killah, nic nie musisz rozbierać i kiery też nie ruszaj.
Mnie na geometrii kręcił jakieś śruby które przestawiał przy ustawianiu kątów i zbieżności i kierownica sama wróciła na swoje miejsce.
A miałeś tak od razu po odebraniu auta od mechanika czy dopiero jak go podniosłeś na zawieszeniu?
Mnie na geometrii kręcił jakieś śruby które przestawiał przy ustawianiu kątów i zbieżności i kierownica sama wróciła na swoje miejsce.
A miałeś tak od razu po odebraniu auta od mechanika czy dopiero jak go podniosłeś na zawieszeniu?
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
czaro napisał(a):killah, nic nie musisz rozbierać i kiery też nie ruszaj.
odebranie auta.
coś widocznie namieszali partacze

- killah
Z tego co wiem to nie powinno Ci się nic z tych rzeczy zrobić jeśli nie ruszali zawieszenia czy kierownicy. Chyba że bawili się Twoim gwintem. Tak jak Ci mówię jedź do diagnosty i bez problemu Ci ustawi.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
czaro napisał(a):Z tego co wiem to nie powinno Ci się nic z tych rzeczy zrobić jeśli nie ruszali zawieszenia czy kierownicy. Chyba że bawili się Twoim gwintem. Tak jak Ci mówię jedź do diagnosty i bez problemu Ci ustawi.
kiera była ruszana bo kostka stacyjki wymieniona i chyba jeszcze wieniec od immo się tam zakłada.
- killah
killah, zasadniczo i tak pewnie masz zamiar się wybrać do diagnosty po podnoszeniu auta to niech od razu Ci poprawi kierownice.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
Ostatnio obserwowalem ustawianie zbieznosci i geometrii, w pewnym momencie gosc ktory siedzial pod autem kazal drugiemu ustawic kierownice na wprost i puscic ją zeby sama została w takiej pozycji, potem cos tam regulowal, jak juz bylo gotowe to jeszcze popcheneli auto metr do przodu i jeszcze raz to samo. Musze powiedziec ze popisowa robota i nigdy nie mialem tak dobrze ustawionej geometrii, jak puszcze kerownice na wyremontowanej drodze bez kolein to leci prosto aż milo.. Takze w tym bym szukal rozwiazania.
- Adam.M