Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wibracje.
Witam przy ok 120kmh mam jakieś dziwne wibracje na kierownicy a jak próbuje lekko hamować to te wibracje są jeszcze mocniejsze co może być nie tak ? Tarcze są ok , klocki juz słabe ale czy to przez klocki ?Przy niższych prędkościach tego nie ma. NIe pytajcie wogóle co sie dzieje jak ze 160kmh musze hamować xD
I Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
Bolek III, miałem to samo i powodem tego była zła zbieżność kół zajechałem ustawili i już tego nie ma, wiec na 100% jest to wina zbieżności, ewentualnie źle wyważone koła
-

marcinkoz2910 - Members
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
kolega pisze że jak jedzie powyżej 100km/h to i bez hamowania mu drży kierownica więc tak samo jak u mnie było a podczas hamowania u mnie te drgania nasilały... u kolegi tak samomani51 napisał(a):W większości przypadków powodem wibracji przy hamowaniu są pokrzywione tarcze
-

marcinkoz2910 - Members
Juz to zrobiłem. Zmieniłem tylne koła na przód i wsadziłem nowe klocki bo juz blachy prawie były i jest super nawet przy 170kmh jest gituś. Ale no co padła pompa wody
zatarła sie
. Nie dosc że sprzegło 320 to pompa 100zł xD plus robocizna 200zł
Tzn golfik nie jeździ przez miesiąc. Ale teraz ujeżdzam Bore rodziców więc dam rade:D
zatarła sie
. Nie dosc że sprzegło 320 to pompa 100zł xD plus robocizna 200zł
Tzn golfik nie jeździ przez miesiąc. Ale teraz ujeżdzam Bore rodziców więc dam rade:DI Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
pewnie podczas wymiany paska rozrządu ktoś nie zadbał o wymianę pompy wody, ale na forum są tacy co twierdzą że nie trzeba tego wymieniać razem z paskiemBolek III napisał(a):Ale no co padła pompa wodyzatarła sie
.
powinni ten temat zobaczyć. . . .-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, masz racje, to i tak jedna robota, mialem zrobic na starym pasku 35 tys, jeszcze i mechanik zapowiedzial mi wymiane pomy przy nastepnej wmianie paska, nie zrobilem 35 kilometrow i padla mi pompa wody bo wczesniej ktos zaoszczedzil, za caly rozrzad z pompa wody wydalem 350 zl ( pompa kosztowala 90 zl ), tu nie mozna oszczedzac.
- seb
NO ja na szczęście nic więcej mi sie nie rozwaliło. Bo coś tam pękło jakieś wiurki metalu wyleciało i strasznie świszczało i szumiało. NIe grzał sie jeszcze ... Juz koszty wiem. Sprzęgło (tarcza docisk i łożysko oporowe) Firmy LUK bodajże - 320zł , pompa wody niewiem jaka wiem że nowa 100zł + robocizna za te rzeczy 200zł. Wydaje mi sie za robocizne wporządku
. Ale co tam dopiero mam 300zł xD
. Ale co tam dopiero mam 300zł xDI Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz