Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
brach86, ten przewód to podciśnienie z silnika dzięki temu możesz hamować
Uszkodzenie tego przewodu spowoduje że nie zahamujesz auta
Koniecznie pomyśl nad tym jak to naprawić, ja tam nie wiem za bardzo może poczekaj aż inni spece się wypowiedzą.
Pozdro
Uszkodzenie tego przewodu spowoduje że nie zahamujesz auta
Koniecznie pomyśl nad tym jak to naprawić, ja tam nie wiem za bardzo może poczekaj aż inni spece się wypowiedzą.
Pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
Marcinkoz nie przesadzaj... wychamujesz auto tyle ze nie tak dobrze i szybko jak ze szczelnym servem. servo tylko wspomaga hamowanie... sam teraz sie borykam z takim problemem z nieszczelnoscia serva, zaminilem przewod od podcisnienia i uszczelke od tego gwnitu co wchodzi w servo tak jak u Ciebie na zdjeciu u mnie tez to syczalo ogolnie samochod hamuje normlanie ale na postoju jak nacisne hamulec to obroty spadaja na chwile wiec gdzies jeszcze musi byc nieszczelnosc sprawdz czy u Ciebie podczas pompowania hamulca na biegu jalowym nie skacza obroty w dol
-

Imper - Members
czekaj czekaj bo on sie skalda chyba z 2 czesci a raczej 3... waz od kolektora ssacego do zaworka zwrotnego (takia rurka z 2 cyckami) potem masz druga czesc weza idaca do serva... jezeli masz neiszczelny waz to raczej pierwsza czesc od kolektora ta calkiem gumowa i miekka bardziej przyjzyj sie dobrze temu.. to raz dwa sprobuj wyciagnac koncowke z serwva i ta uszczelke potem zalozyc najpierw uszczelke na koncowke i dopiero jeszcze calosc do serva wtedy jak bedziesz mial pewnosc ze cala dlugosc przedowu ejst szczelna sprawdz wszystko
-

Imper - Members
pomału chłopaki, nie zmieniajcie odrazu pół samochodu
to normalne że syczy jak przekrzywisz przewód, ale przecież jak nie ruszasz to jest ok, tak? Hamulce działają? nic nie zmieniaj
a to że obroty spadają po naciśnięciu hamulca to normalne jak słońce w lato. Przecież po naciśnięciu hamulca powietrze z serwa jest wysysane do kolektora ssącego i jest to, jak by nie patrzył, lewe powietrze więc stąd zawahanie obrotów. Jeśli przy cały czas wciśniętym hamulcu silnik pracuje równo to serwo jest szczelne więc dajcie se na wstrzymanie
[ Dodano: 2009-03-19, 08:38 ]
a gdyby był nieszczelny wąż to silnik pracował by nierówno nawet bez dotykania hamulca
to normalne że syczy jak przekrzywisz przewód, ale przecież jak nie ruszasz to jest ok, tak? Hamulce działają? nic nie zmieniaj
a to że obroty spadają po naciśnięciu hamulca to normalne jak słońce w lato. Przecież po naciśnięciu hamulca powietrze z serwa jest wysysane do kolektora ssącego i jest to, jak by nie patrzył, lewe powietrze więc stąd zawahanie obrotów. Jeśli przy cały czas wciśniętym hamulcu silnik pracuje równo to serwo jest szczelne więc dajcie se na wstrzymanie
[ Dodano: 2009-03-19, 08:38 ]
a gdyby był nieszczelny wąż to silnik pracował by nierówno nawet bez dotykania hamulca
-

mani51 - Members
Imper napisał(a):wiec wytlumacz mi dlaczego w moim 1.6 oboty nie faluja podczas ciskania hamulca???
to spróbuj kilka razy szybko nacicnąć i puścić hamulec - jak wtedy nie usłyszyś różnicy w pracy silnika to masz jakiś wyjątkowy egzemplarz

-

mani51 - Members
mani51, MAM WYJATKOWY EGZEMPLARZ
! hehe bo w tym 1.6 ani drgnie wskazowka... moja mysl jest taka ze albo masz racje i to zjawisko wystepowalo tylko w golfach do 95 roku ktoregos tam miesiac przed liftingiem a pozniej zostalo pprawione albo TY kolega wyzej i ja (w 1.
mamy cos spieprzonego
! hehe bo w tym 1.6 ani drgnie wskazowka... moja mysl jest taka ze albo masz racje i to zjawisko wystepowalo tylko w golfach do 95 roku ktoregos tam miesiac przed liftingiem a pozniej zostalo pprawione albo TY kolega wyzej i ja (w 1.
mamy cos spieprzonego-

Imper - Members