Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
witam
tez mam podobny problem, gdy wciskam pedal hamulca on schodzi do ziemi i syczy gdzies spod maski, przy zgaszonym pedal rosnie wmiare,
i tu moje pytanie czy to cos zwiazane z serwo?, hamulce mam odpowietrzone tylko jeszcze nie wiem jak klocki wenetrzene z tylu .
tez mam podobny problem, gdy wciskam pedal hamulca on schodzi do ziemi i syczy gdzies spod maski, przy zgaszonym pedal rosnie wmiare,
i tu moje pytanie czy to cos zwiazane z serwo?, hamulce mam odpowietrzone tylko jeszcze nie wiem jak klocki wenetrzene z tylu .
artur
- arturo05
- Czytacz
czesc sluchaj bylem u mechanika mojego dobrego znajomego ktory zna sie na rzeczy uwierz mi bo moze nie podobny problem ale tez sie pytalem o serwo.jezeli serwo jest padniete po pedal jest twardy jak skala i pokazywal mi to dzisiaj poniewz sewo pompuje a on odlaczyl sewo i faktycznie pedalu nie moglem wcianac takze serwo to nie jest........jade do niego po swietach jak cos to moge sie go dopytac.pozdrawiam 

- pietia77
- Berbeć
arturo05, na początek sprawdź sobie ten wąż co idzie z serwo do kolektora ssącego bo jeśli syczenie dobiega spod maski to prawdopodobnie masz tą uszczelkę na której trzyma się wąż w obudowie serwo starą i przepuszcza ewentualnie wąż jest gdzieś przegięty i przez to rozszczelniło się połączenie
ale jeśli to syczenie słyszysz w kabinie w okolicy nóg to padnięty masz uszczelniacz serwo a z tego co kiedyś szukałem to ciężko go kupiś samego i najczęściej wymienia się całe serwo
a co do tego że pedał hamulca całkiem wpada w podłogę to może być wina pompki skoro twierdzisz że hamulce są odpowietrzone
ale jeśli to syczenie słyszysz w kabinie w okolicy nóg to padnięty masz uszczelniacz serwo a z tego co kiedyś szukałem to ciężko go kupiś samego i najczęściej wymienia się całe serwo
a co do tego że pedał hamulca całkiem wpada w podłogę to może być wina pompki skoro twierdzisz że hamulce są odpowietrzone
-

mani51 - Members
podłaczę się...
kiedy dotykam przewodu wchodzącego do serwa słychać syczenie powietrza...
hamulce nie sa jakieś super na przeglądzie na rolkach było ok... ale kiedy wsiąde do ojca polo 96r to hamulce brzytwa
dodam ze klocki z przodu nowe.
kiedy dotykam przewodu wchodzącego do serwa słychać syczenie powietrza...
hamulce nie sa jakieś super na przeglądzie na rolkach było ok... ale kiedy wsiąde do ojca polo 96r to hamulce brzytwa
dodam ze klocki z przodu nowe.
-

pawel601 - Badacz tematu
arturo05 napisał(a):to racezj dobiega gdzies spod nog, a da sie to jakos dojzec?
jak były te największe mrozy to zanim się w samochodzie nie nagrzało trochę to też mi tam powietrze syczało ale teraz jest ok...ogólnie to mam jakieś pojęcie o budowie serwa ale jeszcze żadnego nie rozbierałem więc nie chcę nikogo w błąd wprowadzić ale wydaje mi się że najłatwiej to by było całe wytargać z samochodu i wtedy ewentualnie zmienić sam uszczelniacz a najszybciej to wcześniej kupić jakieś używane serwo i założyć bo tak jak pisałem ciężko jest wynaleźć te uszczelnienia bo nikt się raczej nie bawi w naprawę serwa więc i części nie sprowadzają
-

mani51 - Members
Mam pytanie dotyczące przewodu podciśnienia i jego demontażu z serwa (zdjęcie serwa z 1 strony) . W jaki sposób się go odłącza i montuje z powrotem. Czy po prostu go wyciągamy czy jest jakaś specjalna metoda. I na jaki można go ewentualne wymienić. Dzięki za informację i pozdrawiam.
- tedeusz79
- Berbeć