witam
mam problem z hamulcami przy moim goferku,zaciski mam lucas,jak sie zagrzeja hamulce (po przejechaniu ok 80 km w dzien o tem 30) przy lekkim hamowaniu bardzo mi trzepie na boki kierownica, hamulce mam słabe,tarcze i klocki ok, lecz tarcze mam przyrdzewiałe jakby zaciski nie miały siły sciskac klocków, układ odpowietrzony, co ciekawe jak zaczynam jazde to przy hamowaniu kierowniaca nie rusza, rusza po dłuzszej jezdzie i przy lekkim hamowaniu,jak nacisne mocniej pedał to nie rusza kierownica,patrzyłem luz na prowadnicach-jest mały ale w drugim golfie mam taki sam luz i tam nie rusza kierownica
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ja się podepne do tematu ... mi rzuca kierownica jak hamuje z dużej prędkości na luzie ... np: jadę 120km/h zrzucę na luz i zaczynam hamować .... to telepie całą kierownicą ... dodatkowo jak się zagrzeją to piszczą praktycznie jak w starym Ikarusie ....
michal880913, to że tarcze są zardzewiałe to raczej normalne ja po przejechaniu dużego dystansu też mam jeszcze ten nalot chociaż spiłowany ale rudy jeszcze jest ...
michal880913, to że tarcze są zardzewiałe to raczej normalne ja po przejechaniu dużego dystansu też mam jeszcze ten nalot chociaż spiłowany ale rudy jeszcze jest ...
- morsdicti
- Members
-

lookasgolf33 - Gaduła
-

strzeliniasty - Members
podpinam sie pod temat mam to samo tylko ze jest problem tego typu ze u mnie telepie kierka jak jest na dworze fest ciepło za dnia a wieczorem mam z tym spokój juz normalnie zgłupiałem nie wiem czy znowu tarcze do wymiany a niedawno zakładałem nowiutkie ferodo i klocki trw
-

Szyszka1981 - Czytacz
Przy mocnym hamowaniu może być tak że klocek całością d0ochodzi do tarczy i nie ma takiego odczucia. Może być też to wina że tarcza jest nierówno pościerana. Już widziałem taką akcję. Trzeba ją od nowa że tak powiem "splanować". michal880913 więc odsyłam Cię do Pana Bińkowskiego w Kluczewsku. On sę też tym zajmuje. A robił to też w mk3
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a ja stawiam na krzywe tarcze hamulcowe.....nie zdazylo sie wam kiedyś po dłuższej trasie wjechać w kałuże
mogło powyginać tarcze i dlatego przy hamowaniu telepie i to samo moze byc powodem nierownego scierania sie klockow
mogło powyginać tarcze i dlatego przy hamowaniu telepie i to samo moze byc powodem nierownego scierania sie klockowlive to ride
- Sky
- Czytacz