Nie hamuje mi wcale...

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Nie hamuje mi wcale...

Postprzez spike666 » 10 kwi 2009, o 15:22

były odkręcane przewody, a teraz wygląda to tak jakby płyn nie chciał wcale dojsc przewodami do kol... zaczalem od tylnego prawego- najdalej wysuniete, i nic;/ jest taka masakra ze szok... cos mi poradzicie? autko ma abs...
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Nie hamuje mi wcale...

 

Postprzez marcinkoz2910 » 10 kwi 2009, o 15:58

A jak z odpowietrzeniem? Da rade zrobić czy nie da? I czy w ogóle odpowietrzyłeś układ?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez spike666 » 10 kwi 2009, o 20:39

próbowałem, ściągnąłem gumki i nic, próbowałem odkręcić śrubu i nic;/
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez marcinkoz2910 » 10 kwi 2009, o 20:51

próbowałem, ściągnąłem gumki i nic, próbowałem odkręcić śrubu i nic;/
na pewno dobrze odpowietrzyłeś? Bo z tego co napisałeś to nie bardzo chce mi się w to wierzyć... :niepewny:

[ Dodano: 2009-04-10, 21:09 ]
Obrazek Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez spike666 » 10 kwi 2009, o 22:22

mi pedał chodzi ciężko o to chodzi, a nadal nie hamuje....
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez marcinkoz2910 » 10 kwi 2009, o 23:05

spike666, a powiedz podczas odpowietrzania szły bańki z powietrzem a potem już cały czas leciał płyn bez baniek z powietrzem?

Pytam bo tym sposobem wykluczy sie zatkane przewody

A nie jest gdzieś uszkodzony przewód?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez SotoM » 11 kwi 2009, o 00:04

skoro płyn nie leci z odpowietrznika to moze odpowietnik jest zapchany...
a odkręć przewód na łaczeniu z elastycznym i zobacz czy bedzie płyn leciał pod wpływem nacisniecia hamulca.
a zacznij odkręcać przewody przy pompie abs'u te które wychodza na koła.moze pompa jest zapowietrzona. a ja aby odpowietrzyć garazowo przez odpowietrznik to pół dnia mozesz pompowac. dlatego zrób tak jak napisałem -
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez spike666 » 11 kwi 2009, o 08:46

Powiem tak: wszystko przy nim mogę robić, ale do hamulczyków przydałby się ktoś, kto wie naprawdę jak to zrobić... żadne bańki mi nie leciały;/ :dobani:
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez marcinkoz2910 » 11 kwi 2009, o 09:30

spike666, stary masz w aucie ABS bo o nim piszesz, a masz dojście do VAGa? zrób nim test wyjść ABSu i już będziesz wiedział czy płyn dochodzi czy też nie
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez spike666 » 11 kwi 2009, o 13:44

Mam VAG ale nie wiem jak się nim obsłużyć.
Fajnie jakby ktoś ze Szczecina zajechał i mi pomógł hehehe
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez marcinkoz2910 » 11 kwi 2009, o 14:14

spike666, uruchamiasz VAGa łączysz się z ABSem i wybierasz opcję TEST WYJŚĆ

Obrazek

a dalej jedziesz wg. wskazówek co wyświetla program

[ Dodano: 2009-04-11, 14:15 ]
a zrobiłeś to co kazał SotoM ?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez spike666 » 11 kwi 2009, o 15:50

masz stronkę, gdzie można Twoją wersję ściągnąć? bo ja mam jakas alpha 0.89 i nie daje rady;/ widzi kabel a nie czyta
Avatar użytkownika
spike666
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 16:13
Lokalizacja: Szczecin

Następna strona

- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 5 gości