Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
SotoM, miałem na myśli zeby założyć cały układ hamulcowy, nie sprecyzowałem bo uważałem to za oczywiste, wiem przeciez nie nie wcisnie się tarczy wentylowanej w zacisk do tego nie przystosowany 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
grzanie tarczy
Też mam taki problem. Przednie tarcze grzeją sie tak ze nie mozna dotknac felgi po chwili postoju. czytałem ze moga miec na to tylne hamulce mam bebnowe ale jak dotkne piasty to tez jest ciepła nie goraca. wymieniałem nie dawno wszystkie lozyska bo myslałem ze tarcze sie grzeja przez zuzyte łożyska ale nie pomogłotloczki sie cofaja ale zacisk jakby sie zacinal. na tulejce prowadnika jest tulejka plastikowa musi ona byc? bez niej tulejki chodza lekko a z nimi ciezko mozna je wyjasc?
-

krzysiudd - Czytacz
Tarcze
Witam. Też mówili mi że to tylne hamulce sprawdziłem i były ok, ale zaczeło mi jeszcze coś chuczeć później i okazało sie że łożysko, wymieniłem i wszystkie bule przeszły. Zaczynało sie chyba krzaczyć łożysko i dlatego tak mi sie nagrzewały tarcze.
Ostatnio edytowano 8 wrz 2008, o 09:50 przez dsc1, łącznie edytowano 1 raz
- dsc1
- Berbeć
Witam, mam podobny problem. Wymieniłem ze 2 tyg temu klocki i tarcze i zauważyłem że strasznie się to wszystko nagrzewa, nawet po przejechaniu krótkiego odcinka. Przed wymianą wszystko było ok. Czy mógłby ktoś w punktach wymienić co moze być tego przyczyną bo jak pojade do mechanika to chciałbym sie troche orientować czy nie odwala fuszerki. Dodam tylko ze zalezy mi na czasie bo za niecały miesiąc czeka moje VW długa trasa.
- shift26
- Czytacz
U mnie jak była taka sytuacja to okazało się że poleciało mi łożysko. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Tylko u mnie grzało się z jednej strony. U ciebie może być to że tłoczki nie odbijają. Zdejmij klocki i zobacz czy tłoki da się wcisnąć będzie to trudne ale jest możliwe.
- dsc1
- Berbeć