jakieś rurki czy wężyki podłączyć 
Moderator: Moderator
jakieś rurki czy wężyki podłączyć 
Witam jak w temacie mam problem z korektorem hamowania z tyłu na belce mianowicie jest on cały mokry (cieknie) i chce go usunąć z samochodu i mam pytanie czym go można zastąpić jakieś rurki czy wężyki podłączyć
a ja gadałem z mechanikiem jednym i mówił żeby w ogóle wywalić korektor i połączyć z sobą te przewody co w chodzą i wychodzą tylko że na krzyż i tak też muszę zrobić bo z niego się leje a do tego będę dorabiał przewody bo skorodowały i zaczęły przeciekać. Jak się wali to wszystko na raz. Ale cóż trzeba sobie poradzić 
LukTychy napisał(a):no jakoś u mnie się nie da go nawet wyciągnąć to o czym tu gadać...
wymieniłem przy okazji przewody z tyłu i cylinderek jeden i hamulce brzytwa
dowiedziałem się że korektor to przydaje się tylko wtedy gdy jeździ się z załadowanym samochodem na maksa wtedy ten korektor zwiększa siłę hamowania a jeżeli jeździ się przeważnie samemu czy tak nawet do 4 osób to korektor i tak nie działa bo jest za mały nacisk na niego i w żadnym wypadku dupa nie będzie uciekała, teraz bez korektora jak depnę na hamulec to 4 koła stają równiutko nawet na śliskim także niema możliwości żeby dupa uciekała bo tak jak mówię korektor nie zmniejsza siły hamowania tylko ją zwiększa;) Pozdro dla wszystkich tylko wtedy jak komuś nie chce się go ustawić, przecież podlega regulacji, tylko trzeba mieć dwa manometry wpięte w przednie i tylne przewody hamulcowevwkarfso napisał(a):Ja dodam tylko że, kto śmiga na glebie to korektor może śmiało wywalić bo tak czy siak on jest wtedy ustawiony na max.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości