Moderator: Moderator
powiem ci tak ze jak wymienilem tarcze na wentylowane i klocki to nawet 14 jak ja zalozylem to tarla o zacisk co sie okazalo kupilem tego golfa z tymi felgami(stalowe) a na wulkanizacji gosc mi powiedzial ze to sa felgi od nissana tylko tloczone czy jakos tak. wiec po wymianie tego wszystkiego kupilem jeszcze 2 felgi orginalne od passata ale roznicy nie ma czy golf czy passat
na tyle mam nadal te podroby mozna rzec wiec o przekladkach nie mam mowy jezeli sie oponki zuzyja z przodu
na tyle mam nadal te podroby mozna rzec wiec o przekladkach nie mam mowy jezeli sie oponki zuzyja z przodu
-

uli - Badacz tematu
Wymiana tarcz hamulcowych ( z pełnych na wentylki)
Witam po raz kolejny na tym forum.
Mam pytanie odnośnie tarcz hamulcowych.
Chciałbym zamontować u siebie tarcze wentylowane (teraz mam pełne).
Wiem, że w GTI, VR6 sa tarcze wentylowane, ale mają 5 otworów na śruby(zaciski Girling). czy do moich zacisków (VW GOLF II czy jakos tak
) można zamontować jakieś wentylowane?
Druga sprawa tyczy się wymiany. Czy amator poradziłby sobie z wymianą tarcz? Klocki już wymieniałem i widziałem jak wygląda demontaż i montaż tarcz na innym samochodzie (Maluch).
Czy przy pomocy książki WKiŁ poradzę sobie z wymianą tarcz?
Mam pytanie odnośnie tarcz hamulcowych.
Chciałbym zamontować u siebie tarcze wentylowane (teraz mam pełne).
Wiem, że w GTI, VR6 sa tarcze wentylowane, ale mają 5 otworów na śruby(zaciski Girling). czy do moich zacisków (VW GOLF II czy jakos tak
) można zamontować jakieś wentylowane?
Druga sprawa tyczy się wymiany. Czy amator poradziłby sobie z wymianą tarcz? Klocki już wymieniałem i widziałem jak wygląda demontaż i montaż tarcz na innym samochodzie (Maluch).
Czy przy pomocy książki WKiŁ poradzę sobie z wymianą tarcz?
Znalazłem auto, które będę nie tylko szanował, będę je wielbił 

-

Lester S. - Czytacz
opinia ATE i TRW
Witam mam zamiar kupić tarcze wentylowane ATE i klocki firmy TRW. Co o nich sądzicie? Może inną firmę wybrać?
http://pl.youtube.com/watch?v=pNNOLRgTblw
Jest golfik bedzie i clio s16
Jest golfik bedzie i clio s16
- trevor222
- Czytacz
ATe stoi na 1szym miejscu jeśli chodzi o części zamienne... ja mam tarcze i klocki TRW i tez nie nażekam...jest git. moim zdaniem jesli układ hamulcowy jest sprawny to to wszystko bedzie działać jak nalezy. chociaż z niektórych firm klocki sie szybko ścierają poiszczą i bardzo pylą.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Jakie tarcze i klocki??
Witam
Jakie najlepiej tarcze i klocki wlozyc do GT na przod???? Oczywiscie takie w rozsadnej cenie;P
Jakie najlepiej tarcze i klocki wlozyc do GT na przod???? Oczywiscie takie w rozsadnej cenie;P
- Malin1
- Berbeć
ja mam gti i wsadzam ATT za 170 zł sztuka (tarcza) ponąc zajebiaszcze;p
mój golfik ---> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-gti-tdi-vt11703.htm
-

sebinho - Badacz tematu
jakie tarcze do MK3 1.6i IX.96
Witam
Moglby mi ktos powiedziec jakie sa tarcze hamulcowe w moim Golfiku?
Wiem ze te ktore mam sa wentylowane. Chce je wymienic i chcialbym kupic BREMBO
prawdopodobnie pasuja takie: 09.5166.14 ,chociaz nie mam 100% pewnosci bo wczesniej wydawalo mi sie ze mam takie: 09.4765.14
ale wyczytalem ze do felg 14" (a takie mam) pasuja tarcze o srednicy 256mm (czyli BREMBO 09.5166.14)
Wiem ze te ktore mam sa wentylowane.
Pozdrawiam
Moglby mi ktos powiedziec jakie sa tarcze hamulcowe w moim Golfiku?
Wiem ze te ktore mam sa wentylowane. Chce je wymienic i chcialbym kupic BREMBO
prawdopodobnie pasuja takie: 09.5166.14 ,chociaz nie mam 100% pewnosci bo wczesniej wydawalo mi sie ze mam takie: 09.4765.14
ale wyczytalem ze do felg 14" (a takie mam) pasuja tarcze o srednicy 256mm (czyli BREMBO 09.5166.14)
Wiem ze te ktore mam sa wentylowane.
Pozdrawiam
- SeeeB
- Berbeć