Nie mam pojęcia co robić od czego zacząć. POMOCYModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gorące Tarcze Hamulcowe Przód
Witam Wszystkich a zarazem proszę o pomoc lub uwagi. Ostatnio zaczęły strasznie grzać mi się przednie tarcze prawa jak i lewa po przejechaniu 2 km można smażyć jajka
Nie mam pojęcia co robić od czego zacząć. POMOCY
Nie mam pojęcia co robić od czego zacząć. POMOCYradek
-

Radek 24 - Berbeć
to że tarcze są gorące to normalne jeśli się przegrzewają to sprawdź czy tłoczki odbijają czy przewody są nie uszkodzone. U mnie siadły takie plastikowe osłonki w prowadnicach zacisku i nie odbijało 

-

Edek12345 - Members
wymieniałeś może klocki ostatnio? Na 90% prowadniczki, na których pracują klocki jeżeli są stare to poprostu się zacierają i klocki nie odbijają dobrze jak puścisz hamulec, a wiadome tarcie=temperatura, a przy okazji klocki ci się zużywają szybciej i mogą się nawet spalić więc podjedź do mechanika i powiedź mu zeby ci to sprawdził i ewentualnie wymienił te 4 śrubki bo to groszowe sprawy lub też możesz zrobić to sam jężeli tylko masz odpowiedni kluczyk pozdrawiam...
- art1809
- Czytacz
Dzięki koledzy
1 zacznę od klocków czy w ogóle są! te od strony zewnętrznej na pewno ale od wewnętrznej nie wiem! jeśli nie klocki to może spróbuje odpowietrzyć układ hamulcowy, a jeszcze jedno dawno płynu nie wymieniałem,może to ma jakiś wpływ:)
POZDRAWIAM
1 zacznę od klocków czy w ogóle są! te od strony zewnętrznej na pewno ale od wewnętrznej nie wiem! jeśli nie klocki to może spróbuje odpowietrzyć układ hamulcowy, a jeszcze jedno dawno płynu nie wymieniałem,może to ma jakiś wpływ:)
POZDRAWIAM
radek
-

Radek 24 - Berbeć
no płyn z biegiem czasu traci swoje własciwosci .Takze jesli od momentu zakupu auta płynu nie wymieniałes to zrób to .Radek 24 napisał(a):dawno płynu nie wymieniałem,może to ma jakiś wpływ:)
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzięki koledzy! klocki wymienione układ odpowietrzony został tylko płyn.
Ale tak myślę czy jak wybiorę ze zbiorniczka i zrobię dolewkę czy to coś da? czy musze całośc wyciągnąć i zalać nowym i odpowietzryć go?
Ale tak myślę czy jak wybiorę ze zbiorniczka i zrobię dolewkę czy to coś da? czy musze całośc wyciągnąć i zalać nowym i odpowietzryć go?
radek
-

Radek 24 - Berbeć
Witam!!!Mój golf 3 1,9 TDI 1996R od dzis wymieniałem nowe zacisk hamulec przednie i nowe klocki oraz nowe uszczelka i tłok.Potem jechaliśmy okooło 20km póżniej felga aluminowy jest gorące i czy powinno jest zimne felgi??Ja myśle,że prawiepodobne że felga aluminowy gorące z powoduje jest nowe klocki....Odpisz proszę i pomóc....
[ Dodano: 2010-05-11, 13:13 ]
Witam!!!Mój golf 3 1,9 TDI 1996R od dzis wymieniałem nowe zacisk hamulec przednie i nowe klocki oraz nowe uszczelka i tłok.Potem jechaliśmy okooło 20km póżniej felga aluminowy jest gorące i czy powinno jest zimne felgi??Ja myśle,że prawiepodobne że felga aluminowy gorące z powoduje jest nowe klocki....Odpisz proszę i pomóc....
[ Dodano: 2010-05-11, 13:13 ]
- DrSzpila
- Members
Mam trochę inny problem, nie dawno wymieniałem klocki, tracze i blaszki mocujące klocki (stare się rozsypały) i teraz po podniesieniu auta koła kręcą się dość ciężko, ciężej niż tylne koła oczywiście gdy kręci się ręko.
Moje pytanie brzmi czy tak powinno być?
Mam tarcze pełne, nie wentylowane a z tyłu bębny
Moje pytanie brzmi czy tak powinno być?
Mam tarcze pełne, nie wentylowane a z tyłu bębny
- Matiuas
- Badacz tematu