Witam!!!Mój golf 3 1,9 TDI 1996R od dzis wymieniałem nowe zacisk hamulec przednie i nowe klocki oraz nowe uszczelka i tłok.Potem jechaliśmy okooło 20km póżniej felga aluminowy jest gorące i czy powinno jest zimne felgi??Ja myśle,że prawiepodobne że felga aluminowy gorące z powoduje jest nowe klocki....A póżniej znów jechaliśmy okooło 30km felga była zimne,potem jak stoi samochód na parking i felga jest gorące.Odpisz proszę i pomóc....
Czy powinno być wymieni nowe pompka hamowania do golfa 3 czy jakie trzeba wymieni??
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
DrSzpila napisał(a):Witam!!!Mój golf 3 1,9 TDI 1996R od dzis wymieniałem nowe zacisk hamulec przednie i nowe klocki oraz nowe uszczelka i tłok.Potem jechaliśmy okooło 20km póżniej felga aluminowy jest gorące i czy powinno jest zimne felgi??Ja myśle,że prawiepodobne że felga aluminowy gorące z powoduje jest nowe klocki....A póżniej znów jechaliśmy okooło 30km felga była zimne,potem jak stoi samochód na parking i felga jest gorące.Odpisz proszę i pomóc....
Czy powinno być wymieni nowe pompka hamowania do golfa 3 czy jakie trzeba wymieni??
Proponuje przeczytac co napisales i to poprawic bo ja nic z tego nie rozumiem
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trzeba wypuścić cały płyn z układu, wypompować go przez najdalszy element, czyli prawe tylne koło. Sprawdź najpierw zanim co, czy ruszysz odpowietrzniki.Radek 24 napisał(a):czy jak wybiorę ze zbiorniczka i zrobię dolewkę czy to coś da
Oczyściłeś dobrze jarzmo pod klockami? prowadnice chodzą swobodnie? Jeśli kupiłeś jakieś tanie klocki, to spróbuj je delikatnie podszlifować na styku boku klocka z jarzmem, bo czasem lubi się tam przyblokować.Matiuas napisał(a):teraz po podniesieniu auta koła kręcą się dość ciężko, ciężej niż tylne koła
DrSzpila napisał(a):Witam!!!Mój golf 3 1,9 TDI 1996R od dzis wymieniałem nowe zacisk hamulec przednie i nowe klocki oraz nowe uszczelka i tłok.Potem jechaliśmy okooło 20km póżniej felga aluminowy jest gorące i czy powinno jest zimne felgi??Ja myśle,że prawiepodobne że felga aluminowy gorące z powoduje jest nowe klocki....A póżniej znów jechaliśmy okooło 30km felga była zimne,potem jak stoi samochód na parking i felga jest gorące.Odpisz proszę i pomóc....
Analfabetyzm wtórny?

Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Tak, oczywiście, dlatego pisałem o ruszeniu odpowietrzników z miejsca.
Odciągnięcie płynu z samego zbiorniczka i zalanie świeżego nic nie da, bo nadal w pozostałej części układu będzie krążył stary przepracowany płyn.
Wierz mi, że taki zabieg dużo pomaga, sam ostatnio wynaprawiałem cały układ hamulcowy, wymieniony płyn, tracze hamulcowe przód i tył oraz nowe klocki.
Hamowanie drastycznie polepszyło się
Odciągnięcie płynu z samego zbiorniczka i zalanie świeżego nic nie da, bo nadal w pozostałej części układu będzie krążył stary przepracowany płyn.
Wierz mi, że taki zabieg dużo pomaga, sam ostatnio wynaprawiałem cały układ hamulcowy, wymieniony płyn, tracze hamulcowe przód i tył oraz nowe klocki.
Hamowanie drastycznie polepszyło się
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
fajnie napisał "drastycznie się polepszyło" jakby to było coś złego haha, przez Was kurde próbując odkręcić odpowietrznik ukręciłem go na amen, i co mam teraz zrobić, na dodatek to prawy przód 

-

tyberianki - Czytacz