Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
ręczny łapie to szczęki nie są wytarte zreszta rozebrać i zobaczyć czy jest jeszcze okładzina to jest kilka minut, ściągasz zaślepke z piasty jeśli masz, później wyciągasz spinke (zabezpieczenie) póżniej jest jeszcze taka nakładka na nakrętke ściągasz palcami i odkręcasz nakrętke na klucz 24 ale powinna nawet odkręcić sie palcami, zawsze tam jest dużo smaru bo nastepnie masz łożysko, wyciągaj od razu bęben to wyjdzie razem z tym łożyskiem, zobacz czy jest okładzinka i złoż w odwrotnej kolejności 

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Stawiam na korektor hamowania. U mnie on wlaśnie ponosił winę za brak hamulców. Poniżej masz link z opisem co to takiego. http://team.fiatuno.pl/index.php?id=wiev&news=12
Z tym, że ten jest akurat od fiata uno, ale działa na takiej samej zasadzie jak w golfach. Proponuję podjechać do mechanika dobrego. Powinien Ci obejść korektor i to za grosze, z tym, że bedziesz miał jednakową siłę hamowania przez cały czas...
Z tym, że ten jest akurat od fiata uno, ale działa na takiej samej zasadzie jak w golfach. Proponuję podjechać do mechanika dobrego. Powinien Ci obejść korektor i to za grosze, z tym, że bedziesz miał jednakową siłę hamowania przez cały czas...
- wazki21
- Czytacz
Dokładnie. Spróbuj najpierw go sobie wyregulować (regulację korektora masz opisaną w na stronce zamieszczonej w moim poście powyżej). Jeżeli to nie pomoże, to masz dwa wyjścia: 1. wymienić na nowy, 2. obejść go i połączyć przewody bezpośrednio. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje nowy, bo padł mi 3 lata temu. Jeździłem bez korektora przez ten czas i żadnej różnicy podaczas hamowania nie odczuwałem... Więc wybór należy do Ciebie...
- wazki21
- Czytacz
też bym jeżdził
ale na przegladzie sie czepili ze słabe hamulce mam z tyłu
mysle ze da sie na to przymknąć oko i tak głównie hamuje sie przodem a ręczny znakomicie trzyma tył 
ale na przegladzie sie czepili ze słabe hamulce mam z tyłu
mysle ze da sie na to przymknąć oko i tak głównie hamuje sie przodem a ręczny znakomicie trzyma tył 
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Proponowałbym Ci jednak coś z tym zrobić, to są hamulce. Dbaj kolego o własne bezpieczeństwo. Mówiąc, że "jezdziłem bez niego", miałem na myśli to, że obszedłem korektor bezpośrednio przewodami, a więc i hamulce miałem w 100% sprawne, tyle tylko, że z jednakową siłą hamowania niezależnie od obciążenia samochodu....
- wazki21
- Czytacz
CZESC MAM PROBLEM MUSZE WYMIENIC W SWOIM GOLFIE TARCZE Z TYłU A SA TAM ZEMBATKI JAK MAM JE SCIAGNOC ZE BY NIE USZKODZIC????????? PROSZE POMUSZCIE
nie piszemy drukowanymi, tylko małymi literami
nie piszemy drukowanymi, tylko małymi literami
Ostatnio edytowano 22 maja 2008, o 14:36 przez Koroner, łącznie edytowano 1 raz
- Koroner
- Czytacz
witam pozwole sie podpiac pod temat bo mianowicie mam podobny problem.......mianowicie przed wymiana okładzin tylnich w bebnach w stacji diagnostycznej powiedzieli ze prawe koło tylnie prawie nie hamuje a lewe jest spoko.......no to okładziny wymieniam i ku mojemu zaskoczeniu okładziny takie same
no ale skoro kupiłem to wymienie.....wymieniłem i co i teraz nie ma recznego wcale na zadnym z kół (linka ściągnieta na maxa) i nozny tez słabszy ale to jeszcze sprawdze w poniedziałek jak wjade na rolki, dodam ze ten samoregulator jest na dole czyli chyba dobrze,cylinderki suche, wszystko jest tak jak byc powinno....pomozcie bo kurde jutro juz jezdze bez przeglądu.... 
no ale skoro kupiłem to wymienie.....wymieniłem i co i teraz nie ma recznego wcale na zadnym z kół (linka ściągnieta na maxa) i nozny tez słabszy ale to jeszcze sprawdze w poniedziałek jak wjade na rolki, dodam ze ten samoregulator jest na dole czyli chyba dobrze,cylinderki suche, wszystko jest tak jak byc powinno....pomozcie bo kurde jutro juz jezdze bez przeglądu.... 
- radkowski92
- Berbeć
Koroner napisał(a):CZESC MAM PROBLEM MUSZE WYMIENIC W SWOIM GOLFIE TARCZE Z TYłU A SA TAM ZEMBATKI JAK MAM JE SCIAGNOC ZE BY NIE USZKODZIC????????? PROSZE POMUSZCIE
Trzeba oczyscic z rdzy i lekko wybic - u mnie w kazdym badz razie tak zeszly.
-

rzajdel - Czytacz