Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
dzieki za słowo otuchy i nadzeji ze coś z cylinerkami, albo moze poprostu w koncu trzeba plyn wymienić w ukladzie bo ten jakiś taki mętny i nie najlepszy a jak go kupilem to nie wymienialem
PS moze faktycznie przewody zadkane najlepej przedkać nowym plynem odpowietrzajac?
PS moze faktycznie przewody zadkane najlepej przedkać nowym plynem odpowietrzajac?
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Koledzy spokojnie! Trzeba myśleć pozytywnie! może to nie takie poważne. Kolega !kajtek! pytał o korektor hamowania - jest on pod samochodem, w tylnej części nadwozia. Widać go dobrze po wjechaniu na kanał. Dochodzą do niego 4 przewody hamulcowe i ma parę śrub, także regulacyjnych. Mogło się coś rozregulować!
Mam odbitkę ze skanera, ale ma 650 kb i jako załącznik nie można dać - daj e-maila, to poślę razem z opisem jak regulować - jutro też wysyłam
!
Mam odbitkę ze skanera, ale ma 650 kb i jako załącznik nie można dać - daj e-maila, to poślę razem z opisem jak regulować - jutro też wysyłam
!-

Zico63 - Members
Zico63, to zarzuć mi na maila bo nie wiem czy korektor hamowania to pompa czy jeszcze o coś innego chodzi i jak to wygląda... A Grochu jak bys potrzebował pompe kupić to wiem że kosztuje 150 zł bo sam musiałem wymienić ale obyś nie miał tej potrzeby... Panowie a jak najłatwiej sprawdzić czy tył dobrze hamuje?
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a ja u siebie miałem tylko przód w dodatku jedno koło tylko he, ale życze Ci jak najmniej wydatków oczywiścieGroch367 napisał(a):aż tak źle nie moze byc to tylko tył
-

kajtek - Members
Panowie! Przez PW załącznik nie pójdzie, ja Waszych adresów nie widzę - tylko "wyślij maila". Tak więc proszę zainteresowanychKolegów o swe adresy e-mail na moją Prywatną Wiadomość i wtedy będę wiedział gdzie wysłać!
Wszystkiego dobrego na Święta!
Wszystkiego dobrego na Święta!
-

Zico63 - Members
też bym sprawdził tylne hamulce czy są takie jak powinny, bo po wymianie pompy nie odpowietrzaliśmy tyłu odpowietrznikami tylko przewodami przy pompie i teraz bym chciał zobaczyć czy dobrze hamują, da sie to jakos sprawdzić?
-

kajtek - Members
!kajtek! napisał(a):też bym sprawdził tylne hamulce czy są takie jak powinny, bo po wymianie pompy nie odpowietrzaliśmy tyłu odpowietrznikami tylko przewodami przy pompie i teraz bym chciał zobaczyć czy dobrze hamują, da sie to jakos sprawdzić?
Mnie sie wydaje ze najlepiej jechac na stacje diagnostyczna. Jak bylem pare razy to za sprawdzenie samych hamulcow nigdy kasy odemnie nie wzzieli - a to chyba najlepszy sposob na sprawdzenie. - Taka "domowa" robota jak chcialem sprawdzic czy wogole mam tylnie hamulce - wtedy nie mialem ABSu - wjezdzalem na piaszczysty teren i pedal w podloge i sprawdzalem czy sa slady hamowania.
-

rzajdel - Czytacz
ee to niedużo, bede sobie musiał podjechać i sprawdzić chociaż przynajmniej bedzie pewność...
-

kajtek - Members
wydaje mi sie ze to jednak beda cylinderki albo szczeki moze juz wytarte
ponieważ hamulce tylnie łapią ale słabo trzymaja sprawdzalem na lewarku
za to ręczny trzyma jak trzeba
co obstawiacie bo ja zabardzo sie nie znam jak poznać czy bebny są wytarte czy szczeki jest jakiś ogranicznik na nich a moze to nie to jest przyczyna tylko szukać gdzie indziej
ponieważ hamulce tylnie łapią ale słabo trzymaja sprawdzalem na lewarku
za to ręczny trzyma jak trzeba
co obstawiacie bo ja zabardzo sie nie znam jak poznać czy bebny są wytarte czy szczeki jest jakiś ogranicznik na nich a moze to nie to jest przyczyna tylko szukać gdzie indziejWSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu