Moderator: Moderator
dokładnie tak. niebieski zastepuje żólty. tak nawet w ASO sprzedają...marcinkoz2910 napisał(a):stare 4 pinowe były żółte a teraz produkują niebieskie
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Temperatura max 70'
Witam... Pojawił się pewien mały problem i na pewno pomożecie
Temperatura dochodzi do 70 stopni i ani drgnie dalej... Nawet po przejechaniu 40km utrzymuje się ciągle 70 st... TERMOSTAT DO WYMIANY?
Temperatura dochodzi do 70 stopni i ani drgnie dalej... Nawet po przejechaniu 40km utrzymuje się ciągle 70 st... TERMOSTAT DO WYMIANY? GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Re: Temperatura max 70'
Mam ten sam problem z temperatura 70 max 75 stopni i ani dalej ale niemam zadnych problemów no moze czasami w zime mi sie robi mleko pod korkiem bo jest niedogrzany
Niewiem czy tak moze byc
1,6 75km ABU
Niewiem czy tak moze byc
1,6 75km ABU
- GHost86
- Berbeć
takie 70 stopni to na 95% termostat.... koszt niewielki i samemu można wymienić jak tylko ma się troszkę pojęcia... i chęci oczywiście... radzę wymienić przed zimą bo potem będą problemy z nagrzaniem wewnątrz samochodu... pozdrawiam
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Hmmm no u mnie temperatura też wynosiła 70' i po wymianie termostau było to samo
Fakt, że w aucie szybciej robiło się ciepło... Temperaturę zmienił dopiero czujnik temp... No a jak już zmienił to aż na 110' 
Fakt, że w aucie szybciej robiło się ciepło... Temperaturę zmienił dopiero czujnik temp... No a jak już zmienił to aż na 110' 
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja wyciągnełem w moim golfiku 1.4 wentylator bez demontażu całego przodu i przy małym wysiłku. Wystarczy zdjąć gril odkręcić blaszke przy zamku od maski odkrecic lewy reflektor (nie trzeba go wyjmować wystarczy że go odchylimy) potem spuszczamy płyn z chłodnicy i odłączamy węze i czujnik temperatury. odkręcamy cztery śruby mocujące chłodnice od środka i chłodnica powinna nam wyjść przodem przez otwór. Musimy jeszcze odpiąc spinki od kołnieża przy wentylatorze i odkręcić trzy śruby i po robocie.
- szulik4
- Berbeć
no i z tym często jest problem, niestety ja musiałem zdemontować cały przodek, gdyż śrubki się w środku obracały, a nie mogłem dojść kluczem od strony śmigła wiatraka - a też u mnie wył silniczek i się zacierał, mam sąsiada, który rozbił golfa 1.6 ABU, cały silniczek z wiatrakiem kupiłem od niego za 20 zeta i teraz chodzi jak nówka (ciekawe jak długoszulik4 napisał(a):i odkręcić trzy śruby i po robocie.
).-

prezesik - Members
Dzisiaj wymieniłem termostat i się okazało że niepotrzebnie
Jednak to czujnik temperatury... Trzy dychy poszły się je...
I do tego się narobiłem bo nie mogłem dojść tam żeby odkręcić... Czujnika na razie nie wymieniam pierdziele 
Jednak to czujnik temperatury... Trzy dychy poszły się je...
I do tego się narobiłem bo nie mogłem dojść tam żeby odkręcić... Czujnika na razie nie wymieniam pierdziele 
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members