Moderator: Moderator
piotr0488, ale z tego co opisujeTomuś, to u niego termostat się nie domyka całkowicie więc
nie pasuje bo u niego ten wąż będzie ciepły tyle, że za wcześnie i to wskazuje na winę termostatu
piotr0488 napisał(a):jesli bedzie cielpy to nie termostat jesli zimny to termostat
nie pasuje bo u niego ten wąż będzie ciepły tyle, że za wcześnie i to wskazuje na winę termostatu

-

mani51 - Members
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Prezes124 napisał(a):mani51 napisał(a):ja dałem za pompę około 50 i zmieniłem sam tzn jestem 160pln do przodu
Czym blokowałeś rozrząd? Masz jakiś trik bez odpowiedniego sprzęcika? Sama wymiana to z tego co widzę prosta rzecz tylko ten rozrząd...
tam nie ma co blokowac. znak na kole zamachowym w okienku i znaczek na kole wałka rozrzadu ma sie pokrywac ze znaczkiem na obudowie za kolem...
-

SotoM - Members
nie chcę Cię straszyć ale w którymś silniku 1,4 jest plastikowy termostat ale miejmy nadzieję że nie akurak w Twoim bo chyba w silniku 1,4 AEX jest jakiś inny niż normalnie
a co do uszczelek to sprawa wygląda tak że czasem w pudełku masz kilka różnych bo termostat pasuje do różnych silników a czasem jest tak że w pudełku jest tylko jedna bo komplet jest przyszykowany konkretnie pod jeden silnik...tak więc jak trafiłeś na komplet z jedną uszczelką to może się tak zdarzyć że trzeba będzie na starej uszczelce założyć albo naginać do sklepu po taką jak trzeba - przeważnie to jest oring więc coś dobiorą
a co do uszczelek to sprawa wygląda tak że czasem w pudełku masz kilka różnych bo termostat pasuje do różnych silników a czasem jest tak że w pudełku jest tylko jedna bo komplet jest przyszykowany konkretnie pod jeden silnik...tak więc jak trafiłeś na komplet z jedną uszczelką to może się tak zdarzyć że trzeba będzie na starej uszczelce założyć albo naginać do sklepu po taką jak trzeba - przeważnie to jest oring więc coś dobiorą
-

mani51 - Members
Tomuś,dobrze trafiłeś. sprawdziłem w katalogu. do twojego silnika ABD jest własnie ten metalowy termostat... do AEX tak jak mani51 pisze jest ten mały plastikowy...
takze spoko kolo....
takze spoko kolo....
-

SotoM - Members