Dzięki. A czy możesz powiedzieć czy ciężko samodzielnie wymienić? Oraz gdzie w 1.8 go znajdę?
Czy można z tym tak jeszcze pojeździć chodzi mi o jakieś 50 km bo jutro rano muszę jechać;)
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Termostat to tylko WAHLERA żadnego innego
Termostat znajduje się na obrazku nr 9 . Do wymiany termostatu trzeba zdjąść pasek do wspomagania , bodajże 3 śruby odkręcić i pompa od wspomagania idzie w dół , później dostęp już bardzo dobry żeby wymienić .

Termostat znajduje się na obrazku nr 9 . Do wymiany termostatu trzeba zdjąść pasek do wspomagania , bodajże 3 śruby odkręcić i pompa od wspomagania idzie w dół , później dostęp już bardzo dobry żeby wymienić .

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tylko przed zalozeniem sprawdz w garnku z woda gotujaca sie czy sie wogole otwiera i w jakiej tempersturze. Czasami nawet Wahler moze trafic sie juz uszkodzony nawet w sklepie.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zapowietrzony może być ale nie włączy się wentylator bo sama pisałaś że dolny wąż zimny , czyli termostat się nie otwiera i wentylator się nie włączy co skutkuje że układu prawidłowo nie odpowietrzysz
wiem przerabiałem ten temat , po wymianie termostatu otwiera się przy 87 st i wentylator się włącza 
wiem przerabiałem ten temat , po wymianie termostatu otwiera się przy 87 st i wentylator się włącza 
-

carrie86 napisał(a):Termostat wymieniony, a wentylator dalej się nie włącza.
sprawdź na krótko czy wentylator śmiga , jak działa to czujnik (elektrowłącznik) na chłodnicy do wymiany .

-