Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Oczywiście że się da odzyskać pełną moc fabryczną. Ale wszystko zależy od stanu jednostki napędowej. A teraz cieżko o dobrego VR-a
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Imper napisał(a):prosta sprawa kup silnik w budzie na chodzie i na hamownie heja p.s ja osobiscie nie kupilbym nieshamowanego VRa
..... czy aby cie troszkę nie poniosło ?
mało realne takie zabiegi
wstępnie mozesz ocenić stan silnika, po swapie i tak musisz wyzerowac komputer, dopiero potem można auto na rolki dać do pomiaru. ale zeby tak fundowac sprzedajacemu pomiar
nawet seryjnie nowe silniki mają tolerancję mocy
jedne mają 2 kunie więcej jedne 4 kuni mniej
i co wtedy ? Moim zdaniem lekka przesada. Nie ma co mieszać chłopakowi w głowie, najpierw jak pisaliście już wcześniej - kupić całego jeżdzącego przyzwoicie vr-a
a reszta i tak wyjdzie w praniu
pozdrawiam i życzę powodzenia w modach.
-

RadaR - Czytacz
Sebastian233, chłopaki wszystko już Ci powiedzieli.... ja dodam od siebie ze vr to kosztowny interes..... a mocy ciagle brakuje
doprowadziłem swoj piec do igly a i tak zdazaja mu sie humory-czujnik halla powietrza i inne bzdedy
dlatego najlepiej zaopatrzyc sie od razu w diagnostyke vaga
nie zebym straszył i nie ze odradzam
ale ja bym sie powaznie zastanowił 2gi raz
vr6 to dobry piec... "ale" są lepsze i nie ma co sie czarowac 
dlatego najlepiej zaopatrzyc sie od razu w diagnostyke vaga
nie zebym straszył i nie ze odradzam
ale ja bym sie powaznie zastanowił 2gi raz
vr6 to dobry piec... "ale" są lepsze i nie ma co sie czarowac 
- piotr.fitowski
niektorzy tutaj mega glupoty pisza:)
łapy pasuja , CHlodnica z GTi jest na 2 wiatraki rowniez zostaje
potrzebujesz Silnika z osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki
Wiec linki wysprzeglik ,pedaly z sprzegla musi byc Z Vra
Sprzeglo z VRA sachsa wytrzymuje 550 NM idealne do uturbienia
(ciekawostka to do wiekszosci projektow aby nie bawic sie w Spieki wlasnie wkladaja te sprzegla z Vr6 ktore sa w stanie wytrzymac duze obciazenia i co najwazniejsze sie nie slizgaja )
heble w GTI 2,0 8v 16 v i w Vrach byly albo 280 albo 288 i napewno wychamuja 174 konie
nie trzeba zerowac zadnego komputera nawet nie rozumiem jakby to mozna bylo zrobic
DLa mnie rowniez lepsze rozwiazanie schamowac auto i dopiero brac silnik wiesz na czym stoisz...
CO do Vrow to duzo traca na porozciaganych rozrzadach i lancuszkach na wałkach kilka przypadkow na forum innym bylo ze po wymianie silniki wracaly do swych seryjnych uregulowan
JA osobiscie wkladałbym nie AAA tylko ABV 190 ps w seri dla mnie lepszy silnik bardziej dopracowany i nie rozbiegaja sie tak jak w AAA
łapy pasuja , CHlodnica z GTi jest na 2 wiatraki rowniez zostaje
potrzebujesz Silnika z osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki
Sprzeglo z VRA sachsa wytrzymuje 550 NM idealne do uturbienia
(ciekawostka to do wiekszosci projektow aby nie bawic sie w Spieki wlasnie wkladaja te sprzegla z Vr6 ktore sa w stanie wytrzymac duze obciazenia i co najwazniejsze sie nie slizgaja )
heble w GTI 2,0 8v 16 v i w Vrach byly albo 280 albo 288 i napewno wychamuja 174 konie
nie trzeba zerowac zadnego komputera nawet nie rozumiem jakby to mozna bylo zrobic
DLa mnie rowniez lepsze rozwiazanie schamowac auto i dopiero brac silnik wiesz na czym stoisz...
CO do Vrow to duzo traca na porozciaganych rozrzadach i lancuszkach na wałkach kilka przypadkow na forum innym bylo ze po wymianie silniki wracaly do swych seryjnych uregulowan
JA osobiscie wkladałbym nie AAA tylko ABV 190 ps w seri dla mnie lepszy silnik bardziej dopracowany i nie rozbiegaja sie tak jak w AAA
-

emilson - Badacz tematu
my zrobilismy taki patent że nie trzeba było zmieniać pedałówemilson napisał(a):osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki

-

noname_conek - Gaduła
emilson napisał(a):niektorzy tutaj mega glupoty pisza:)
łapy pasuja , CHlodnica z GTi jest na 2 wiatraki rowniez zostaje ( hmm?, może przy 16v ? )
Sprzeglo z VRA sachsa wytrzymuje 550 NM idealne do uturbienia(ciekawostka to do wiekszosci projektow aby nie bawic sie w Spieki wlasnie wkladaja te sprzegla z Vr6 ktore sa w stanie wytrzymac duze obciazenia i co najwazniejsze sie nie slizgaja )
.. wyzerować komputer : skasować, wyczyścić ewentualne błędy, po swapie - diagnostyka! jeżeli mało wyrażnie napisałem to soooooorrrryyyy
-

RadaR - Czytacz