? Bo w mieście gość ma na złomie z demontażu.Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
No wiem. Też mechanik mi mówił żeby oddać do regeneracji i mówił że 800zł i namawiał mnie. Ale ja sie nie zgodziłem i mówię że kupie używaną . I będę szukał . Kupie i będzie dobrze. Czyli te turbiny z golfa 1.9 TD też będą pasowały
? Bo w mieście gość ma na złomie z demontażu.
? Bo w mieście gość ma na złomie z demontażu.- karol93ts
- Czytacz
Czyli te turbiny z golfa 1.9 TD też będą pasowały
Powtarzam się TAK
Tylko musi być taka sama tzn, Garrett k15 lub po tym oznaczeniu co podałeś na początku. Mocowanie na 3 śruby (trójkąt) do kolektora.
- muchomorek165
- Czytacz
Turbiny z silników td do tdi jest ciężko zadaptować bo inaczej są sterowane w td podciśnieniem a w tdi nadciśnieniem przez zaworek n75 więc lepiej zeswapuj na jakieś turbo vnt które lepiej pasuje do tdi
-

Pozor - Members
- muchomorek165
- Czytacz
muchomorek165, turbo ze 110 konnego auta się różni. Pasować będzie ale ECU tego nie udźwignie. Konieczna jest albo zmiana kompa albo softu.
Jest inne sterowanie turbiny. Jak chcesz pozostać przy ori to szukaj turbo na WG.
Jest inne sterowanie turbiny. Jak chcesz pozostać przy ori to szukaj turbo na WG.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Witam. Jeszcze nie kupiłem turbo bo się zastanawiam. A że są święta to nie miałem jak robić auta. Mam jeszcze parę pytań. Czy to mogła być wina IC??? Bo kuzyn mówił że jak wracał z Niemiec i też mu coś strzeliło i dymy poszło i auto straciło moc. I okazało się że strzelił wąż c IC i była nie szczelność i turbina zassała olej i dla tego zaczęła pluć. Zrobił tą nieszczelność i wszystko było ok. I czy mogło tak się stać u mnie
? Czy sprawdzić IC??? Bo każdy mówił że to jest nie możliwe ze turbo padło bo ono chodzi ale tak jak by nie miało ciśnienia powietrza żeby dobrze pracować i tak głośniej chodzi...
? Czy sprawdzić IC??? Bo każdy mówił że to jest nie możliwe ze turbo padło bo ono chodzi ale tak jak by nie miało ciśnienia powietrza żeby dobrze pracować i tak głośniej chodzi...- karol93ts
- Czytacz