Witam!
Chciałbym zapytać jaką polecacie firmę do chiptuningu?
Info o moim aucie:
VW Golf III 1.9 TDI AHU (90 PS) 1997 r
Silnik zdrowy, turbo się nie "poci" silnik też bez wycieków, brak katalizatora (wspawana rurka)
Wymieniony przewód od odprowadzania oleju z turbo, sprzęgło ori (raczej od nowości)
Przebieg: 200 tys
Komputer: 16 bit
Chciałbym uzyskać moc około 120-130 KM i moment obrotowy w granicach zdrowego rozsądku dla sprzęgła czyli pod 300 NM na ori sofcie i jak narazie na ori wtryskach.
Firma Dyno V-Tech Tuning Jędrasik z Łodzi jest wiarygodna??
Jakie są przybliżone ceny takiego zabiegu??
Czy jest możliwe uzyskanie takiej mocy nie skracając żywotności silnika i turbo??
Chciałbym żebyście polecili mi firmę z moich okolic (Włoszczowa koło Kielc) która jest wiarygodna i nie zrobi mi wałka.
Z góry uprzedzam że nie interesuje mnie tuning allegro za 250 zł ani żadne rezystorki i inne druciarskie wynalazki. Potraktujcie ten post poważnie i nie zaśmiecajcie niepotrzebnymi komentarzami.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pewność firmy. Jaką polecacie?
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
g-lab w łodzi ( www.g-lab.pl )
chcesz mieć dobrze - jedź do uysego ...
chcesz mieć dobrze - jedź do uysego ...
-

leopard - Members
Napisałem właśnie do nich maila. Chodzi mi o to żeby właśnie nie niszczyć tym silnika. Bo chcę autem jeszcze długo pojeździć, a 120-130 PS to według mnie nie jest wyżyłowanie. Leo jakbym miał bliżej to bym wpadł do Ciebie, ale widzisz. Drugi koniec Polski. Jakby te 200 km było to lajcik. A nastawnik też mi wyczyszczą

Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
nie wiem czy uysy czyści nastawniki - ogólnie ma nowy warsztat (niedawno się przeprowadzili) - dizlami zajmuje się kompleksowo - co do programu - nie ma sensu gonić auta tak daleko skoro "pod nosem" masz g-lab ... o modyfikację nie musisz się martwic - uysy po sprawdzeniu auta będzie wiedział dokładnie co można
-

leopard - Members
Tylko najpierw będę musiał sprzęgło wymienić bo to mi łapie przy końcu i z tego co pisał Sotom to tarcza nadpalona. A ja nie chcę odjechać z kwitkiem za sprawdzenie tylko z mocą 130 PS i cieszyć się nią
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
Na końcu pedału sprzegła. Jakieś 4-5 cm brakuje do samego końca. Nie ruszy na połowie sprzęgła tylko właśnie tak na końcu
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
Jak odjedziesz z moca 130KM na seryjnym turbo i wtryskiwaczach to wysylam czteropak piwa 

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Tak. Na seryjnym turbo i wtryskach tyle chce osiągnąć. 120-130 PS. Komputer mam 16 bitowy więc są większe możliwości wyregulowania auta. Nie wiem czy akurat tyle da się wycisnąć na ori gratach, to tylko moje widzi mi się, a wszystko wychodzi już w gotowaniu i na wykresach
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
Procent napisał(a):Na seryjnym turbo i wtryskach tyle chce osiągnąć. 120-130
myślę że 120 HP to realny wynik jaki osiągniesz na ori gratach ~ 300 Nm - taki soft pozwala na bezproblemowe wyprzedzanie TIR'ów - może jakiś lekki bonus powyzej 120 HP - na 130 pompa wtryskowa nie pozwoli - chyba że chcesz soft z batorym za autem ...
-

leopard - Members
Chcę żeby nie kopcił przy butowaniu za bardzo. 120 PS myślę że w zupełności (jak narazie) by mi wystarczyły. Ale to planuje jak narazie około wiosny bo mam jeszcze parę innych wydatków do auta. A moment ~ 300 NM też wystarczy. Ważne żeby się dobrze utrzymywał w całym zakresie obrotów.
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
człowieku! masz 90 ps to nie jest AFN! jak chcesz zdrowo to około 115 km... a nie jak celujesz w 130 oczywiście można ale będziesz czarną chmurę zostawiał za sobą
A i jeszcze oczywiście wszystko zależy co jeszcze pokaże hamownia... w jakim stanie masz silnik od tego duże zależy
A pro firmy to:
MR motors
Comp Sport
A i jeszcze oczywiście wszystko zależy co jeszcze pokaże hamownia... w jakim stanie masz silnik od tego duże zależy
A pro firmy to:
MR motors
Comp Sport
mój golfik ---> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-gti-tdi-vt11703.htm
-

sebinho - Badacz tematu