Dolacze sie do tematu.
Chce zrobic smoked na wszystkich lampach (blendy clear, lampy tyl red-white clear i obrysy). Do tego celu chcialem uzyc spraya.
Moze poda ktos link do konkretnego spraya, ktory nie robi lamp strasznie czarnych, tylko bardzo lekko je dymi.
Jest na allegro sporo farb i nie wiem ktora wybrac.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja swoje pierwsze lampy i kierunki malowale taka farba:
jest ona rozcieńczona wiec nie ma obawy ze za mocno sie sciemni , jednak aby otrzymac dobry efekt trzeba nałozyc kilka warstw w odstepach czasu.
cena z allegro całkiem odbiega od tej za jaka ja kupilem 15zł za puszke.
na tylnie lampy + kierunki i blendy poszły mi 2 puszki.
jest ona rozcieńczona wiec nie ma obawy ze za mocno sie sciemni , jednak aby otrzymac dobry efekt trzeba nałozyc kilka warstw w odstepach czasu.
cena z allegro całkiem odbiega od tej za jaka ja kupilem 15zł za puszke.
na tylnie lampy + kierunki i blendy poszły mi 2 puszki.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
noo, cena kosmiczna..swatu napisał(a):cena z allegro całkiem odbiega od tej za jaka ja kupilem 15zł za puszke.
aż dwieena tylnie lampy + kierunki i blendy poszły mi 2 puszki.
Moim zdaniem jedna by styknęła ... chyba..-

prezesik - Members
ona jest bardzo zadka prawie jak woda ,wiec 1 czy 2 warstwy dobrego efektu nie dadza. a nie lepiej bedzei folia ? napewno taniej...prezesik25 napisał(a):aż dwiee Moim zdaniem jedna by styknęła ... chyba..
-

swatu - VIP
Folia bedzie troche do bani wygladala na wygrawerowanych napisach na lampie.
Kiedys w maluchu takim sprayem przyciemnialem, ale tylne lampy wyszly doslownie czarne, dlatego tez szukam porzadnego lakieru bez obawy o utrate dowodu.
Kiedys w maluchu takim sprayem przyciemnialem, ale tylne lampy wyszly doslownie czarne, dlatego tez szukam porzadnego lakieru bez obawy o utrate dowodu.
-

prezesik - Members
no fakt u mnie troche to widac ale podgrzalem suszarka i ładnie sie wtopiły w napisy.prezesik25 napisał(a):Folia bedzie troche do bani wygladala na wygrawerowanych napisach na lampie.
najlepiej sprawdzic na fragmencie lampy , a wrazie czego zmyjesz benzyna jak bedzei za ciemny.prezesik25 napisał(a):dlatego tez szukam porzadnego lakieru bez obawy o utrate dowodu.
-

swatu - VIP
Koledzy zacząłem robić smoked na kierunkach:
przed:
po:
Teraz zastanawiam się nad blendami, czy dymić je z zewnątrz, czy rozkleić (jak się uda) i pomalować czarnym sprayem w środku oprócz oczywiście odbłyśnika?
oryginalnie są takie:
black:
dymione:
Lampy przód będę robił na black, czyli jak w awatarze - czerwony zamienię na czarny.
I jeszcze tylne lampy, które myślę tylko przydymić górną część, czyli kierunek i wsteczne, czerwone zostawiłbym tak jak jest
Jednak spray jest jakby mleczny, mało klarowny, więc nie chcę sp... całych lamp.
Edit:
Lakier po 30 minutach robi się klarowny
Za 2-3 dni przejadę lampy pastą polerską, aby usunąć tzw. baranka.
Czeka mnie jeszcze malowanie przednich lamp. Do kompletu kupiłem czarny silikon.
przed:
po:
Teraz zastanawiam się nad blendami, czy dymić je z zewnątrz, czy rozkleić (jak się uda) i pomalować czarnym sprayem w środku oprócz oczywiście odbłyśnika?
oryginalnie są takie:
black:
dymione:
Lampy przód będę robił na black, czyli jak w awatarze - czerwony zamienię na czarny.
I jeszcze tylne lampy, które myślę tylko przydymić górną część, czyli kierunek i wsteczne, czerwone zostawiłbym tak jak jest
Jednak spray jest jakby mleczny, mało klarowny, więc nie chcę sp... całych lamp.
Edit:
Lakier po 30 minutach robi się klarowny

Za 2-3 dni przejadę lampy pastą polerską, aby usunąć tzw. baranka.
Czeka mnie jeszcze malowanie przednich lamp. Do kompletu kupiłem czarny silikon.
-

prezesik - Members
Tylne klary u mnie mają ok. 2 lat, więc przed pomalowaniem przejechałem je pastą polerską do polerowania aluminium i złapały połysku, zniknęły drobne rysy, lampy prawie jak nowe. Dopiero potem odtłuściłem i prysnąłem sprayem.
Jezeli pomalowałbym takie porysowane to nie byłyby takie klarowne
Ale dzięki za opinię
Potem całe auto będzie miało sesję, wtedy wrzucę w swoją galerię, aby nie śmiecić obecnego tematu.
[ Dodano: 2011-04-09, 22:26 ]
Mój smoked
reszta w mojej galerii
Jezeli pomalowałbym takie porysowane to nie byłyby takie klarowne
Ale dzięki za opinię
Potem całe auto będzie miało sesję, wtedy wrzucę w swoją galerię, aby nie śmiecić obecnego tematu.
[ Dodano: 2011-04-09, 22:26 ]
Mój smoked
reszta w mojej galerii
-

prezesik - Members