Przednie halogeny, MONTAŻ ??

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Przednie halogeny, MONTAŻ ??

Postprzez rom1989 » 29 paź 2009, o 23:46

Witam. Chciałbym do mojego Golfika zamontować halogeny w zderzaku typu:

http://moto.allegro.pl/item776905623_vw ... ml#gallery

Tylko jest taki problem ze jak zdjąłem zaślepki kable idą tylko do kierunkowskazów...
Muszę ciągnąć nową instalacje ??? Czy po prostu kabel do halogenów jest gdzieś schowany ??

W samochodzie posiadam włącznik do tych świateł ... Chyba każdy Golf posiada .. ;)
rom1989
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 16 cze 2009, o 16:56
Lokalizacja: Cieszyn

Przednie halogeny, MONTAŻ ??

 

Postprzez Pascal » 30 paź 2009, o 02:10

Jeśli jest włącznik z opcją halogenów to kable powinny być przy zderzaku... :-/ Poszukaj ich...jeśli nie ma to działajmy :]

Fabrycznie instalacja do halogenów jest pociągnięta do tego okrągłego złącza nad chłodnicą.Szukamy kabla koloru szarego z żółtym paskiem.Jest to zasilanie halogenów czyli +12V.Musimy go pociągnąć dalej i rozdzielić na dwa czyli do jednego i drugiego halogena.Minus czyli masę trzeba dorobić samemu tzn z tego złącza nad chłodnicą wychodzą dwa grube przewody koloru brązowego (masa) i one w oryginalnej instalacji po złączu łączą się razem.Od nich trzeba pociągnąć minus do halogenów i tyle :-D
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez prezesik » 30 paź 2009, o 09:13

ja trochę z innej beczki pytanie:

Czy w MK3 we włączniku z opcją "halogen przedni" jest możliwość włączania tylko halogenów bez włączania mijania, np. tylko z samymi postojówkami?

Pytam, bo w miejscu halogenów mam światła dzienne podłączone pod przekaźnik i dodatkowy włącznik w środku, a chciałem podłączyć je pod ori instalację od halogenów.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez e2 » 30 paź 2009, o 09:27

prezesso napisał(a):ja trochę z innej beczki pytanie:

Czy w MK3 we włączniku z opcją "halogen przedni" jest możliwość włączania tylko halogenów bez włączania mijania, np. tylko z samymi postojówkami?

Pytam, bo w miejscu halogenów mam światła dzienne podłączone pod przekaźnik i dodatkowy włącznik w środku, a chciałem podłączyć je pod ori instalację od halogenów.


można... jak przekręcisz na postojowe to pociągasz do siebie przełącznik i zapalają się halogeny.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen

Postprzez prezesik » 30 paź 2009, o 09:59

można... jak przekręcisz na postojowe to pociągasz do siebie przełącznik i zapalają się halogeny.
super !! Dzięki za info!!
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez marcinkoz2910 » 30 paź 2009, o 17:48

rom1989, włącznik może był wymieniany a nawet o tym nie wiesz

przewody mogą byś schowane trzeba poszukać a jeśli nie ma to tu masz opis jak zrobić (do zassania) --> http://www.golf3.pl/topics4/podlaczee-h ... htm#164523 i http://www.golf3.pl/topics4/wlacznik-sw ... htm#149647
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez ci-nek » 22 sie 2011, o 21:04

czy ktoś moze mi pokazać, najlepiej na zdjeciu, jak FIZYCZNIE ma zamontowane halogeny? są tam dwa otwory, tak samoi jak i na obudowie halogenów, ale nie czaję jakiej sróby użyć i jak to ma sie niby na niej trzymac?
Avatar użytkownika
ci-nek
Gaduła
 
Posty: 738
Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:05
Lokalizacja: Białystok/Warszawa

Postprzez RAQnio_V » 22 sie 2011, o 21:32

ci-nek, jeśli wcześniej nie miałeś tam halogenów to musisz dać blaszki zaciskowe do śrub. Jak nie zapomnę to jutro porobię fotki i Ci prześlę
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez ci-nek » 22 sie 2011, o 21:38

OK, chyba rozumiem, musi być podobnie jak mocowanie lamp przednich, ale czekam na fotę :)

[ Dodano: 2011-08-23, 18:19 ]
uda Ci sie te foty wrzucić?
Avatar użytkownika
ci-nek
Gaduła
 
Posty: 738
Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:05
Lokalizacja: Białystok/Warszawa

Postprzez darkmen21 » 25 sie 2011, o 14:19

ci-nek, cos takiego:

http://cokupic.pl/i/c_big11556669.jpg

sam na podobnym montowałem, dostepne w każdym sklepie tzw. metalowym czyli z srubkami i duperelami :luka:
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Następna strona

wynajem naczyń



Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości