Chciałbym was zapytać o radę . Chce zrobić regeneracje mojej karoserie , w domowych warunkach.Autko 95 ,wiec lakier wypowiały , ) nie jest to fabryczny lakier bo autko juz było malowane . Moje pytanie brzmi czy warto zrobić polerkę , czy musi być konkretnie jakiś sprzęt do tego .I jak przebiega ten zabieg , Chciałem użyć do tej polerki wkętarkie . czy to jest dobry pomysł.
Pozdrawiam z góry dzieki za info
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nie wiem jak się następcy wypowiedzą, ale wg mnie najprościej poświęcić kilka godzin przy ręcznej polerce pastą TEMPO. Na stare lakiery jest rewelacyjna. Jest to pasta lekko ścierna, więc zetrzesz nią stara spłowiałą warstwę lakieru i dobijesz się do właściwego koloru lakieru.
-

prezesik - Members
Pasta tempo dobra, jak mówisz ale efekt krótkotrwały w porównaniu z mechaniczną polerką, ja teraz oprócz malowania miałem polerowane auto mechanicznie i efekt niebo a ziemia pasta a to, nie widac rys po myjniach automatycznych. Jednak zależy to od chęci możliwości
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
darkmen21 napisał(a):Jednak zależy to od chęci możliwości
i maaaasy czasu by zrobić to właściwie

Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tez jestem za pasta tempo ale tak jak koledzy pisza, dokladnie musisz wypolerowac miekka szmatka, je jutro bede robil taki zabieg
tylko z tego co wiem tej pasty nie mozna za czesto uzywac
-

sweetboy90 - Badacz tematu
Panowie proszę Was, tempo używajcie do polerowania ogrodzeń, a lakier na aucie potraktujcie chociaż troszkę profesjonalniej...
Jest kilka stronek fajnych na necie na ten temat..
Jest kilka stronek fajnych na necie na ten temat..
- Lobus
- Ekspert
Proponowałbym kupić lepszą pastę polerską. Do tego przyda Ci się również gąbka do polerki, można ją założyc do zwykłej szlifierki kątowej ale tylko z płynną regulacją obrotów, troche wody, pomalutku aby nie poprzecierać lakieru i będzie malina:)
- Kwiatek
- Berbeć
Mam plan kupić prostu tempo gąbke polerska . Włożyć do wkrętarki i lecieć z koksem . nie wiem Czy to jest dobre rozwiozane.. Ręcznie nie ma takiego rezultatu
[ Dodano: 2011-04-02, 19:18 ]
Lepsza to znaczy jak .... bo tego jest od cholery i jeszcze trochę . masz jakoś w płynie ,tempo, mleczka , emulsja do pielęgnacje karoseri ... Tzn . lepsza ze najdroższa na stacje benzynowa czy jaką ..
Mi się zawsze wydawało ze pasta nie gra rolie .... zawsze używałem tempo . Tylko moja karoseria potrzebuje w tej chwili troche wiecej pracy żeby nabrała blasku . Golfa kupiłem od poznaniaka który wg nie dbał o auto .
pasty polerskie na
allegro Podajcie jakoś któa jest według was najlepsza
[ Dodano: 2011-04-02, 19:18 ]
Kwiatek napisał(a):Proponowałbym kupić lepszą pastę polerską. Do tego przyda Ci się również gąbka do polerki, można ją założyc do zwykłej szlifierki kątowej ale tylko z płynną regulacją obrotów, troche wody, pomalutku aby nie poprzecierać lakieru i będzie malina:)
Lepsza to znaczy jak .... bo tego jest od cholery i jeszcze trochę . masz jakoś w płynie ,tempo, mleczka , emulsja do pielęgnacje karoseri ... Tzn . lepsza ze najdroższa na stacje benzynowa czy jaką ..
Mi się zawsze wydawało ze pasta nie gra rolie .... zawsze używałem tempo . Tylko moja karoseria potrzebuje w tej chwili troche wiecej pracy żeby nabrała blasku . Golfa kupiłem od poznaniaka który wg nie dbał o auto .
pasty polerskie na
allegro Podajcie jakoś któa jest według was najlepsza
- Sylver019
- Berbeć
witam najlepiej maszynowo sobie wypolerować wtedy widać efekty i rysy znikają , sam się zajmuje polerowaniem w pracy na co dzień a w domu dorabiając sobie .jeżeli ktoś chętny to dla klubowiczów na pewno taniej będzie to zapraszam moje gg 6789706.
-

lukasz423 - Czytacz
-

Radekb351 - Gaduła