Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
pasta tempo to szajs i działa na chwile a jak pobrudzisz zderzak czy uszczelki to cięzko to zmyć lepiej nie rób wkrętarką bo porysujesz lepiej szlifierka kątową i kup nakładkę do niej i wosk do polerki sonax albo coś takiego
Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
Chcesz polerować to poleruj konkretnie albo wcale.
Np. na produktach Farecla:
- Farecla G6 + biała gąbka
- Farecla G3 + biała gąbka
- Farecla G10 + czarna gofrowana gąbka (pozbycie się hologramów, szczególnie ciemne lakiery) + najepiej maszynka o ruchu planetarny
- Karcher i dokładne dosyć mocne mycie
- Mleczko SONAX (nakładanie i przecieranie ręczne).
Lub na produktach 3M (droższa od Farecla ale moim zdaniem lepsza, łatwiejsza do usunięcia z plastików i bardziej wydajna)
- 3M zielony korek + biała gąbka
- 3M żółty korek + biala gabka
- 3M granatowy lub czerwony korek (do wyboru) + czarna gofrowana gąbka + ruch planetarny.
Jeśli nie polerowałeś nigdy wcześniej to nie ma bata abyś zrobił to dobrze. To wbrew pozorom nie takie łatwe.
Polerka ręczna...
Powodzenia wszystkim, tylko nie przekraczajcie 3000 posunięć i powrotów na minute 
Np. na produktach Farecla:
- Farecla G6 + biała gąbka
- Farecla G3 + biała gąbka
- Farecla G10 + czarna gofrowana gąbka (pozbycie się hologramów, szczególnie ciemne lakiery) + najepiej maszynka o ruchu planetarny
- Karcher i dokładne dosyć mocne mycie
- Mleczko SONAX (nakładanie i przecieranie ręczne).
Lub na produktach 3M (droższa od Farecla ale moim zdaniem lepsza, łatwiejsza do usunięcia z plastików i bardziej wydajna)
- 3M granatowy lub czerwony korek (do wyboru) + czarna gofrowana gąbka + ruch planetarny.
Jeśli nie polerowałeś nigdy wcześniej to nie ma bata abyś zrobił to dobrze. To wbrew pozorom nie takie łatwe.
Polerka ręczna...
Powodzenia wszystkim, tylko nie przekraczajcie 3000 posunięć i powrotów na minute 
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Ja tam poleruje auto ręcznie i nie narzekam,używam tempo,lub sonax,na to twardy wosk sonaxa i na pol roku mam z glowy,na jesien powtarzam zabieg.Morze to nie jest profesjonalna polerka ale z braku kasy i czasu mi to wystarcza a lakier mojego ponad 20 letniego golfa jak na swoje lata jest dobry.
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
opolanin napisał(a):Panowie a co sądzicie o specyfikach typu woski koloryzujące usuwające drobne rysy niewyczuwalne pod dłonią.
Dwa mycia lub jedno konkretne i nie ma znaku. Strata kasy moim zdaniem. Odcienia i tak nie dopasujesz, a na Twoim bialym akrylu tym bardziej. Pzdr.
Co do tematu polerowania, to raczej kwestia czy jest co polerowac. Robiac auto z 95, latwo dobic sie do bazy bo klaru to juz na nim malo.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Repsol napisał(a):
3M na pewno lepszy ale jest dużo droższy.
Najlepiej jak do produktów 3M dostosowuje sie odpowiednie gąbki tzn:
- 3M zielony korek + zielona gąbka
- 3M żółty korek + pomarańczowa gąbka
-

Radekb351 - Gaduła
pracuje jako lakiernik sam osobiście stawiam na pastę farecla g3 ożywałem kilku innych ale zawsze wracałem do niej polerka z regulacja obrotów wypłowiałe kolory wracają do stanu idealnego jeżeli nie masz żadnego pojęcia o polerowaniu nie bierz się za to bo możesz narobić szkód (przetarcia lakieru i tym podobne) 

- czarus21
- Badacz tematu
Czarus21 ma racje bez umiejetnosci mozna tylko zwalic lakier sobie. sam sie zajmuje polerka od kilku lat i tez uzywalem kilku past dobre sa z najtanszych to Farecla inne juz drozsze jak 3m lub menzera na ktorej pracuje ostatnio tu macie link paru prac
http://allegro.pl/polerowanie-zniszczon ... 89606.html
http://allegro.pl/polerowanie-zniszczon ... 89606.html
-

lukasz423 - Czytacz
Ja tam używałem turtle wax i dawał rade lecz brat do czerwonego zakupił wosk koloryzujący czerwony i bez porównania z turtle oczywiście wszystko robione pod blokiem przy dobrej nucie pare godzinek i autko bajka teraz zakupuje sonaxa koloryzujący czarny i zobaczymy jak to będzie
- papi90
- Badacz tematu