swatu, lepiej teraz to zrób, bo w zimie światła będziesz naprawdę potrzebował a takie zakurzenie nie wpływa dobrze na ilość światła.
A i jeszcze jedno do świateł FK - ich odbłyśnik z czasem od wody i pary zaczyna czernieć i się łuszczyć, więc warto by z lampami walczyć odrazu.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
EEE, wątpię że to od otworów. W sonarze którego miałem, były 3 duże otwory z gumowymi rurkami + gumowe zaślepki na żarówki też z otworami i lampy nie parowały. Problem w FK raczej jest taki że są za szczelne po pracy kiedy zasysają wilgoć, potem nie ma ona dobrego ujścia.
Halogeny do MK3 też mają otwory z tyłu w plastikowej osłonie i nie parują...
Halogeny do MK3 też mają otwory z tyłu w plastikowej osłonie i nie parują...
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
Poradziłem sobie z parowaniem. Okazało się, że źle założona była ta guma z tyłu. Osuszyłem więc lampę, dobrze założyłem gumę i już jest ok, ale moje pytanie brzmi następująco. Otóż po odparowaniu, na wewnętrznej stronie szła zostały ślady po kroplach wody, które wyschły i czy bez rozklejania lampy jestem w stanie je usunąć/wytrzeć?
- nitroo
Pogmyrać tak łatwo się nie da bo przesłona przeszkadza.
Ja bym rozkleił, wyczyścił samo szkło i składał na stary klej - porządnie go podgrzał i już, ewentualnie jak pisza na dobry klej sylikonowy, czarny i już.
Lustra nie czyść, wystarczy że przejedziesz szmatką czy czym kolwiek innym i masz już całe porysowane.
Ja bym rozkleił, wyczyścił samo szkło i składał na stary klej - porządnie go podgrzał i już, ewentualnie jak pisza na dobry klej sylikonowy, czarny i już.
Lustra nie czyść, wystarczy że przejedziesz szmatką czy czym kolwiek innym i masz już całe porysowane.
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe