Witam wszystkich szukam jakiś fajnych lamp do mk3 najlepiej pos xenon macie jakieś propozycje??
Widziałem też jak do oryginalnych lamp na h1 pakują soczewki może ktoś wie z czym to sie je?? Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Lampy przód
Młody9419 napisał(a):Witam wszystkich szukam jakiś fajnych lamp do mk3 najlepiej pos xenon macie jakieś propozycje??
Widziałem też jak do oryginalnych lamp na h1 pakują soczewki może ktoś wie z czym to sie je?? Pozdrawiam.
Jeszcze nie mam ale komponenty już są... myślę że lepiej dorwać zwykłe H1+H1 i modzić bo przez jeden dzień generalnie zrobisz z nimi co będziesz chciał i soczewkę też wstawisz... to tylko większa dziura i mocowanie soczewki na żywicę epoksydową + szpachlowanie jak CI coś w środku nie wyjdzie...zależy jaka soczewka bo u mnie będzie halogenowa więc sporo większa od zwykłej drogowej.
Do jazdy jest auto...do głupawek moto... mój Gofer
http://www.golf3.pl/topics2/mkiii-aaz-b ... t58393.htm
-

SALWA - Czytacz
projektory tylko łądnie wyglądają, i to czy hella czy tyce to słabo swieca i niewazne jaka dasz zarowke czy za 100 zł czy za 10, słąbo swieca i koniec. ogolnie soczewka ze zwykłą żaróka słąbo swieci jak juz to ksenon, ale wiemy jak to z nim jest. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale prawda jest taka ze lampa z konkretnym garcem bedzie lepiej swiecic jak soczewka, przykłądem sa lampy a la golf 4 hella, to jest wzor dobrego światła.
-

pajda150 - Badacz tematu
pajda150 napisał(a):projektory tylko łądnie wyglądają, i to czy hella czy tyce to słabo swieca i niewazne jaka dasz zarowke czy za 100 zł czy za 10, słąbo swieca i koniec. ogolnie soczewka ze zwykłą żaróka słąbo swieci jak juz to ksenon, ale wiemy jak to z nim jest. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale prawda jest taka ze lampa z konkretnym garcem bedzie lepiej swiecic jak soczewka, przykłądem sa lampy a la golf 4 hella, to jest wzor dobrego światła.
pajda150 napisał(a):projektory tylko łądnie wyglądają, i to czy hella czy tyce to słabo swieca i niewazne jaka dasz zarowke czy za 100 zł czy za 10, słąbo swieca i koniec. ogolnie soczewka ze zwykłą żaróka słąbo swieci jak juz to ksenon, ale wiemy jak to z nim jest. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale prawda jest taka ze lampa z konkretnym garcem bedzie lepiej swiecic jak soczewka, przykłądem sa lampy a la golf 4 hella, to jest wzor dobrego światła.
nie zgodzę się z Tobą w golfie miałem różne lampy, zaczynając od podróbek kończąc na oryginałach. Solar , Dalco , istny szajs , delikatne , byle jak zrobione i słabo świecą. Polecam Hella, FK, druga kwestia to odblask w środku bo jeśli będzie w środku zmatowiały to i firma nic nie da, żarówki dobre poprawiają oświetlenie drogi, a najważniejsze chyba to instalacja i założenie przekaźników które są niezbędne

- mariusz514
- Berbeć
przerabiałem h4 , h1h1 , projektory , soczewke h1h1 i najlepiej swieca projektory ... ale co ja tam wiem ...
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
chomik napisał(a):przerabiałem h4 , h1h1 , projektory , soczewke h1h1 i najlepiej swieca projektory ... ale co ja tam wiem ...
Dokładnie, ja miałem Sonary, H1+H1, a teraz mam projektory i moje zdanie jest takie samo jak kolegi chomik

-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
chomik napisał(a):przerabiałem h4 , h1h1 , projektory , soczewke h1h1 i najlepiej swieca projektory ... ale co ja tam wiem ...
a soczewkę w H1 miałeś na gładkim szkle czy ryflu
..Do jazdy jest auto...do głupawek moto... mój Gofer
-

SALWA - Czytacz
miałem okazje z kilkoma lampami obcować i jakość świecenia sklasyfikowałbym tak
1. in pro MkIV / Hella ala MkIV
2. projektory TYC (Helli nie miałem nigdy w rękach, obstawiam że co najmniej tak samo dobrze jak nie lepiej)
3. Ori po renowacji H1+H1 (odbłyśnik, nieporysowany klosz)
4. Angelsysrelsy itp chińczyki
1. in pro MkIV / Hella ala MkIV
2. projektory TYC (Helli nie miałem nigdy w rękach, obstawiam że co najmniej tak samo dobrze jak nie lepiej)
3. Ori po renowacji H1+H1 (odbłyśnik, nieporysowany klosz)
4. Angelsysrelsy itp chińczyki
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
dla mnie projektory tyc i hella swieca tylko malutką kropką przed auto, zaznaczam ze miałem założone nowe lampy a nie jakies spiaskowane uzywki, i na drogich żarówkach philipsa i innych nocołamaczach nie widac nic po bokach, lustro to lustro, świeci najlepiej.
-

pajda150 - Badacz tematu