Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
rzadko mam okazje używać bo zgodnie z naszym kodeksem drogowym to tylko można je używać w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza przy widoczności do iluś tam metrów. nie wolno sobie od tak jeździć z halo i NIGDY w deszcz. tak więc halogeny to rzecz bez której można się obejść. ja sobie włączałem jak jechałem po zadupiach ale denerwujące jest to że widzisz coś z przodu to musisz nie tylko zmienić na mijania to jeszcze dawać pokrętlo do środka. znudziły mi się po tygodniu. ale wyglądaja fajnie ;d
- killah
Skaktus napisał(a):Z tego co wiem, prawo nie zabrania korzystania z koloru typu - żółty selektywny a ten jest w sumie najlepszy na mgły.
Tak kiedyś Wlosi(ale i nie tylko hella też) wstawiali do aut żółte przeciwmgielne i świeciło to we mgle wspaniale,miałem takie kiedyś we fiacie mirafiori
-

kluz4 - Badacz tematu
kluz4 napisał(a):Tak kiedyś Wlosi(ale i nie tylko hella też) wstawiali do aut żółte przeciwmgielne i świeciło to we mgle wspaniale,miałem takie kiedyś we fiacie mirafiori
No i we Francji.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Tak kiedyś był taki trend, pamiętam nawet TIR-y miały na dachach halogeny dalekosiężne żółte a na ich obudowach napisy HELLA hehe dawne dzieje

-

kluz4 - Badacz tematu
Jak by ktoś chciał - H3 Tungsram, żółte selektywne, znalazłem na allegro:
http://allegro.pl/item1065436435_zarowk ... _wypr.html
Ktoś chętny ? Trzeba brać 10 sztuk po 3,5 zł za sztukę, tj 35 zł + kurier 18 zł... Ja tam 10 to nie potrzebuję. Może ktoś chce odkupić 6 sztuk ?
http://allegro.pl/item1065436435_zarowk ... _wypr.html
Ktoś chętny ? Trzeba brać 10 sztuk po 3,5 zł za sztukę, tj 35 zł + kurier 18 zł... Ja tam 10 to nie potrzebuję. Może ktoś chce odkupić 6 sztuk ?
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu
Mam te tunsgramy na halo powiem tak jeśli zależy ci na świeceniu to jest naprawde fajnie ale jeśli tak jak mi na żółtej barwie to szału niema, niby świeci na żółto ale nie tak jak żółte lampy
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Skaktus napisał(a):Nawet lekko żółta barwa troszkę daje, Radi, jak twoim zdaniem te lampi się sprawdzają z tymi żarówkami w deszczu czy to w mgle ?
Nie masz takich żarówek na odsprzedanie ?
Mała poprawka nie mam tunsgramów tylko osramy ale są identyczne, niestety więcej nie mam wyczaiłem je na stacji w mojej okolicy. Gość ucieszył sie że je biore bo bardzo długo mu zalegały
Co do świecenia w deszczu/mgle jak dla mnie jest bajka jak byś bardzo chciał to moge strzelić wieczorem jakąś fotke o ile aparat mi sie nie wysra 
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Bardzo bardzo bardzo chcę
I będę jeszcze marudny. Cyknij foto na samych drogowych a potem na drogowych + przeciwmgielne.
Będę bardzo wdzięczny
A co do firm to ku okazji:
Tungsram = Osram
Narva = Philips
Osram Night Breaker = Tungsram +90 % (różnica w kolorystyce lakieru na bańce, osiągi identyczne)
Philips Blue Vision = Tungsram Sport Blue BLUish +50% = Osram Diamond Plus
Philips Diamond = Narva Power Range, z tym że żadne z nich nie mają homlogacji w PL, UE bo niebieski lakier wysoko-temperaturowy drastycznie blokuje ilość światła, co powoduje że moc snopu światła jest poniżej każdych wytycznych (przy H4 zamiast oscylować w granichach 1300 lumenów, przez lakier spada do ok 450 lumenów)
I będę jeszcze marudny. Cyknij foto na samych drogowych a potem na drogowych + przeciwmgielne.
Będę bardzo wdzięczny
A co do firm to ku okazji:
Tungsram = Osram
Narva = Philips
Osram Night Breaker = Tungsram +90 % (różnica w kolorystyce lakieru na bańce, osiągi identyczne)
Philips Blue Vision = Tungsram Sport Blue BLUish +50% = Osram Diamond Plus
Philips Diamond = Narva Power Range, z tym że żadne z nich nie mają homlogacji w PL, UE bo niebieski lakier wysoko-temperaturowy drastycznie blokuje ilość światła, co powoduje że moc snopu światła jest poniżej każdych wytycznych (przy H4 zamiast oscylować w granichach 1300 lumenów, przez lakier spada do ok 450 lumenów)
Mirafioli
- Skaktus
- Badacz tematu