Kupiłem folię przyciemniającą. Chciałbym się dowiedzieć co o nich sądzicie?
Nie stać Mnie na nowe lampy , więc poszedłem po taniości.
Można przyciemnić przednie lampy?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: folie przyciemniające na lampy
Gdzies juz o tym pisano: trzeba miec zdolnosci manualne i duzo cierpliwosci, a efekt taki ze ledwo swiatlo widac spod tej foli, i przy nablizszej okazji dowod odbierzesz po przegladzie.jarekddz napisał(a):Kupiłem folię przyciemniającą. Chciałbym się dowiedzieć co o nich sądzicie?
[ Dodano: 2009-04-01, 13:13 ]
pryma aprylis czy pytasz powaznie?????jarekddz napisał(a):Można przyciemnić przednie lampy?
- seb
według opisu tej folii, to zabiera ona tylko 10% światła, więc chyba nie jest tak źle. Poza tym jest napisane, że jest legalna...
A z przednimi to powaga
pytałem się gościa i powiedział, że legalne. Jestem w lekkim szoku, więc dlatego zadaję to pytanie na forum.
Pozdrawiam
A z przednimi to powaga
pytałem się gościa i powiedział, że legalne. Jestem w lekkim szoku, więc dlatego zadaję to pytanie na forum.
Pozdrawiam
- jarekddz
- Members
Klosze lamp nie wolno przyciemniać folią do przyciemniania szyb!! jest na to paragraf i podczas kontroli pojazdu (czy to na stacji diagnostycznej czy też przez policję) odbiorą Ci dowód lub nie przejdziesz przeglądu
Jedyne co możesz zrobić to przyciemnić lekko ciemną folią klosze z tyłu ale tak staranie co by się nie zorientowali bo wtedy powiesz lub sobie pomyślą że są to lampy dymione
Przednich kloszy nie przyciemniaj bo zaraz się kapną i będzie pozamiatane
Oraz będziesz miał gorsze oświetlenie drogi w nocy.
Ale tak jak na początku pisałem takie przyciemnianie jest nielegalne
Jedyne co możesz zrobić to przyciemnić lekko ciemną folią klosze z tyłu ale tak staranie co by się nie zorientowali bo wtedy powiesz lub sobie pomyślą że są to lampy dymione
Przednich kloszy nie przyciemniaj bo zaraz się kapną i będzie pozamiatane
Oraz będziesz miał gorsze oświetlenie drogi w nocy.
Ale tak jak na początku pisałem takie przyciemnianie jest nielegalne
-

marcinkoz2910 - Members
hmm, tylko to jest folia do przyciemniania lamp
Ale to pewnie to samo...
No więc mam zamiar przyciemnić tylko tylne lampy, górną połowę.
Myślę, że to nie jest trudne...
Ale to pewnie to samo...
No więc mam zamiar przyciemnić tylko tylne lampy, górną połowę.
Myślę, że to nie jest trudne...
- jarekddz
- Members
jarekddz, ważne co by ranty były dobrze ukryte w tedy masz większe prawdopodobieństwo że się nikt nie zorientuje że to folia
-

marcinkoz2910 - Members
tu jest link do tego tematu http://www.golf3.pl/topics11/przyciemni ... t14838.htmseb napisał(a):Gdzies juz o tym pisano
Tak wygląda lampa przyciemniona folią:
ja u siebie robiłem tylko kierunki i blendy a wyszło mi to tak:
[ Dodano: 2009-04-04, 00:09 ]
a jeśli chcesz coś fajnego zrobić z lampami to tu masz coś ciekawego http://www.golf3.pl/topics11/czy-malowa ... t16654.htm Podobno nieźle to wygląda
-

Stefański - Czytacz
No i przyszły mi te folie. Teraz mam do Was pytanko. Jak je nakleić? Jeśli coś nie wyjdzie to jest możliwość poprawki? Odklejenia folii i nałożenia ponownie?
Mam zamiar przyciemnić tylko te światełka odblaskowe z przodu na dole (razem z kierunkowskazami) i tylne lampy (górną połowa zostaje jak jest, dolna zaklejona)
Mam zamiar przyciemnić tylko te światełka odblaskowe z przodu na dole (razem z kierunkowskazami) i tylne lampy (górną połowa zostaje jak jest, dolna zaklejona)
- jarekddz
- Members
jarekddz,powiem ci z wlasnego doswiadczenia ze najprostsza metoda przyciemnienia lamp zarono tylnich jak i kierunkowskazów jest spray do lamp,ja malowałem nim kierunkowskazy i tylne i zapewne wiele osob z forum takze uzyło farby ,gdzies ta folia do mnie nie przemawia pozytywnie...
-

swatu - VIP
hmm, a gdzie Ja taki spray dostane? I ile taka przyjemność kosztuje?
No i co najważniejsze - co na to panowie niebiescy?
No i co najważniejsze - co na to panowie niebiescy?
- jarekddz
- Members
myśle że folia jest trochę bardziej trwała niż farba.
przyklejasz jak zwykłą naklejke z jednoczesnym podgrzewaniem suszarką do włosów lub opalarką, wtedy staja się plastyczne i ładnie przylegają nabierając kształt klosza. Warto przemyć wcześniej klosz jakimś alkoholem najlepiej benzyną ekstrakcyjną broń boże nie używaj NITRO bo zniszczysz klosze
i pamiętaj żeby podczas klejenia nie zostawić pęcherzyków powietrza pod folią bo to będzie fatalnie wyglądało. na brzegi zostaw sobie dość spory margines wtedy zawiniesz je pod lampe i unikniesz odklejania się folii.
a oprócz frontu przyciemnij sobie jeszcze kierunki w błotnikach, będą się ładnie komponowały z przodem.
jarekddz napisał(a):Teraz mam do Was pytanko. Jak je nakleić?
przyklejasz jak zwykłą naklejke z jednoczesnym podgrzewaniem suszarką do włosów lub opalarką, wtedy staja się plastyczne i ładnie przylegają nabierając kształt klosza. Warto przemyć wcześniej klosz jakimś alkoholem najlepiej benzyną ekstrakcyjną broń boże nie używaj NITRO bo zniszczysz klosze
i pamiętaj żeby podczas klejenia nie zostawić pęcherzyków powietrza pod folią bo to będzie fatalnie wyglądało. na brzegi zostaw sobie dość spory margines wtedy zawiniesz je pod lampe i unikniesz odklejania się folii.
a oprócz frontu przyciemnij sobie jeszcze kierunki w błotnikach, będą się ładnie komponowały z przodem.
-

Stefański - Czytacz