Benzynę jutro kupię w motoryzacyjnym, albo chemicznym, bo ani w Tesco, ani na Shellu nie ma.
I jeszcze takie pytanie... Jak wyciągnąć te śmieszne odblaski (blendy?)?
Jak wymieniałem silniczek do wiatraczka chłodnicy, to rozbierałem cały przód i przy okazji te właśnie odblaski...
Mam nadzieję, że są jakieś inne sposoby hm?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dokładnie tak jaki pisali koledzy wyżej.... Suszarka i do boju
Sam się w to kiedyś bawiłem... Spójrz sobie do mnie i zobaczysz... Kleiłem kierunki przednie i boczne i wyszło fajnie
A blendy malowałem czarnym matem, po prostu je wyciągasz podważając lekko, prosta sprawa 
Sam się w to kiedyś bawiłem... Spójrz sobie do mnie i zobaczysz... Kleiłem kierunki przednie i boczne i wyszło fajnie
A blendy malowałem czarnym matem, po prostu je wyciągasz podważając lekko, prosta sprawa 
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
jarekddz napisał(a):I jeszcze takie pytanie... Jak wyciągnąć te śmieszne odblaski (blendy?)?
Najpierw wkładasz śrubokręt tak jak to zrobiłem na pierwszej fotce:
potem naginasz śrubokręt w kierunku zderzaka aż poczujesz że odblask wyskoczył z zatrzasku:
otwierasz go tak jak drzwiczki na zawiasach i wyciągasz z zaczepów które są w kierunkowskazie:
i masz blende na wierzchu:
teraz kierunki
naginasz tą blaszke którą wskazałem palcem:
i pociągasz cały kierunkowskaz do siebie:
i masz kierunek w łapie
to tyle:) sorry za jakość ale przed chwilą po ciemku te foty robiłem i sorry za golfa ale nie ma czasu go umyć

-

Stefański - Czytacz
O staaaary, dziękii! Właśnie tego potrzebowałem
wielki plus dla Ciebie i oczywiście POMÓGŁ zasłużony!
Dzięki ziomuś
PS: a jak ściągnę te dwa białe odblaskowe, śmieszne świecidełka, to jak na nie nałożyć folie? Oddzielnie na jedno okienko, czy jeden plaster folii na oba?
wielki plus dla Ciebie i oczywiście POMÓGŁ zasłużony!
Dzięki ziomuś
PS: a jak ściągnę te dwa białe odblaskowe, śmieszne świecidełka, to jak na nie nałożyć folie? Oddzielnie na jedno okienko, czy jeden plaster folii na oba?
- jarekddz
- Members
Ja to zrobiłem jednym "plastrem " a to wgięcie uformowałem czymś podłużnym (już nawet nie pamiętam czym) im mniej kawałków folii natniesz tym mniejsze prawdopodobieństwo odklejenia się jej, bo właśnie w tych miejscach zaczyna się zdźierać
-

Stefański - Czytacz
- jarekddz
- Members
jarekddz napisał(a):chłopaki, a jak wyjąć kierunki z błotników?
Nigdy nie wyciągałem u siebie, ale one są chyba wciśnięte na gumową uszczelkę. Mały śrubokręt i lekko z wyczuciem pokombinować.
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dokładnie tak ... lekko podwazyc srubokretem plaskim i wyjda..milej pracy podczas przyciemnianiaRobertuss napisał(a):Mały śrubokręt i lekko z wyczuciem pokombinować.

-

swatu - VIP
- jarekddz
- Members
Boczne lekko podważyć śrubokrętem i wyskoczą bo one są wciskane... Jak starannie to zrobisz to nikt nawet nie zauważy że są klejone folią... Tylko musisz dobrze nagrzać folię i ładnie naciągnąć na kierunek, ona wtedy się dopasuje elegancko do kształtu lampki... A i pamiętaj żeby dociąć folię troszkę większą żeby potem ładnie zagiąć z tyłu i wtedy nie ma prawa się odkleić... Efekt jest niezły, też tak robiłem u siebie 

GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members