Moderator: Moderator
Golfik1986 napisał(a):to chyba jezdzisz do 50km/h bo mi tdi potrafi spalic 6.5l
Nowal napisał(a):Golfik1986 napisał(a):to chyba jezdzisz do 50km/h bo mi tdi potrafi spalic 6.5l
to nei wiem jak ty jezdzisz, widocznie katujesz silnik. Obroty do max 3000 przewaznie 2,5k
a tak przy ekonomicznej jezdzie oczywiscie nie zamulaniu na drodze wyszlo mi ok. 5.8 l. jak wracalem z gniezna jak go kupilem pelna ekonomia gdyz nie mialem ubezpieczenia wykupionego spalil mi nie cale 4 literki bylem w szoku
a co do slinikow 1.9 D kumpel twierdz ze przy jezdzie po samym miescie w korkach dochodzi mu do 8l takze nie wiem skad wy bierzecie te 6l
Ale tak czy tak 8 to strasznei duzo moim zdaniem. Kumpel ma tdi 90km 6l max w miescie. Kazdy ma inna technike jazdy. Po za tym silnik silnikowi nie rowny.
zależy jak kto jeździ i jak temu silnikowi sie akurat spodoba na daną chwilę he ... to jest właśnie 1.9D
... co do TDI to inna bajka ... chociaż zasada działania taka sama ... różnica w turbinie (a raczej jej braku w 1.9D) - Passat 1.9 TDi z 2000 roku 115ps na mieście (fakt, że małe miasto i bez korków) pali 5.5-6 a dla ojca to i jeszcze mniej bo on nigdy nie jeżdzi na turbinie praktycznie ... a mój diesel 7-8 he ... na trasie ja mam przewage
bo pali 4.8-5 ... a ojca passat tyle samo co i w mieście ...morsdicti napisał(a):bo on nigdy nie jeżdzi na turbinie praktycznie

Jak bym chciał jeździć ekonomicznie to kupił bym Tico z gazem 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości